Ανακοινώθηκαν οι τιμές των νέων BMW X2 και iX2 στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των νέων BMW X2 και iX2 στην Ελλάδα

Πριν από μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των ολοκαίνουριων BMW X2 και iX2 στην Ελλάδα, με την BMW Hellas να ανακοινώνει τις τιμές των μοντέλων.

BMW X2 M35i xDrive &BMW iX2 xDrive

Με πιο φίνα και καλαίσθητη σχεδίαση, η BMW X2 ξεκινά την εμπορική της πορεία στη χώρα μας. To εντυπωσιακό, κομψό και σύγχρονο SUV (ή SAV όπως προτιμά η BMW), έρχεται με μοναδικό στόχο την κορυφή. Από κοντά και το ηλεκτρικό alter ego της, η iX2.

Όντας μεγαλύτερη σε διαστάσεις (4,54 m) υπόσχεται βελτιωμένους χώρους, άνετες και πολυτελείς μετακινήσεις σε όσους την επιλέξουν. H σιλουέτα δίνει μια σπορ αίσθηση (λόγω του χαμηλώματος της γραμμής της οροφής), η οποία ταιριάζει γάντι με τον δυναμισμό και την premium αύρα της BMW.

Στο εσωτερικό της ολοκαίνουριας BMW X2, δεσπόζει η κυρτή οθόνη που συνδυάζεται με το ιντερφέις OS9 και το iDrive-Quickselect, καθώς και με νέα πλωτή κεντρική κονσόλα και σπορ καθίσματα.

Οι τιμές της νέας BMW X2 και της ηλεκτρικής εκδοχής της, iX2 για την ελληνική αγορά ανακοινώθηκαν και επίσημα από την BMW Hellas. Αρχική τιμή ορίστηκαν οι €42.150

BMW X2

Η γκάμα των κινητήρων με την οποία οι Βαυαροί εξοπλίζουν την νέα X2 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκδόσεις κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που συνδυάζονται συστηματικά πλέον με ένα ρομποτικό σασμάν διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Στη βάση των επιλογών, τοποθετείται η X2 sDrive20i (170 PS) με €42.150 και η X2 sDrive18d (150 PS), με τιμή εκκίνησης τις €52.500.  Για όσους αναζητούν πιο γρήγορες επιδόσεις, διαθέσιμη είναι η έκδοση M35i xDrive, με δίλιτρο μοτέρ τούρμπο με 300 άλογα και 400 Nm. Το σύνολο αυτό είναι ικανό να ολοκληρώσει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,4”.

BMW X2

Η συγκεκριμένη έκδοση, εκτός από δυνατότερη είναι και η ακριβότερη X2 που μπορεί να αποκτήσει κάποιος, με την τιμή της να ανέρχεται στις €67.200.

Oι Βαυαροί δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σε plug-in hybrid εκδόσεις. Υπάρχει όμως η iX2, η ηλεκτρική εκδοχή της X2. To σύστημα κίνησής της είναι πανομοιότυπο με εκείνο της iX1 xDrive30e. Στην ουσία, έχουμε να κάνουμε με μία ηλεκτρική αρχιτεκτονική, με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής ισχύς 313 PS και 494 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 64,8 kWh είναι τοποθετημένη στον πίσω άξονα, μειώνοντας λίγο τον χώρο αποσκευών από τα 560 lt των θερμικών εκδόσεων στα 525 lt. Όσον αφορά την αυτονομία της, το Μόναχο ανακοινώνει τιμές ανάμεσα στα 417 και 449 km.

BMW iX2

Όποιος θέλει να κάνει δική του την iX2 xDrive30 θα πρέπει να εκταμιεύσει το ποσό των €56.560.

Το σύστημα παραγγελιών έχει ξεκινήσει και για την ελληνική αγορά, Η νέα BMW X2 και iX2 θα μπει στην παραγωγή τον ερχόμενο μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι δρομολογημένες για τον Μάρτιο του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube