Ανακοίνωση τιμής για το Škoda Superb iV

Ανακοίνωση τιμής για το Škoda Superb iV

Η plug-in hybrid έκδοση της ναυαρχίδας της Škoda έκανε την εμφάνισή της στον επίσημο τιμοκατάλογο.

Η εγχώρια αντιπροσωπεία της Škoda προχώρησε σε ανακοίνωση τιμής για το Superb iV, εμπλουτίζοντας έτσι την γκάμα της ανανεωμένης ναυαρχίδας.

Το Superb iV είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό της Škoda και διαθέτει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων TSI 156 PS και 250 Nm, και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 85 KW και 330 Nm. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος φτάνει τους 218 ίππους και η ροπή τα 400 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων, και οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Škoda κάνουν λόγο για 0-100 km/h σε 7,7” και τελική ταχύτητα 224 km/h.

Skoda Superb iV 1

To plug-in hybrid σύστημα του Superb iV εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 62 km κατά WLTP, ενώ σύμφωνα με το ίδιο πρωτόκολλο η μέση κατανάλωση βενζίνης έχει καθοριστεί στα 1,1-1,9 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 25-42 g/km CO2. Τα αντίστοιχα νούμερα στον κύκλο μετρήσεων NEDC που ισχύει ακόμα στη χώρα μας είναι 1,5 lt/100 km κατανάλωση βενζίνης και εκπομπές 33-35 g/km CO2. Με αυτά τα νούμερα το Superb iV εξασφαλίζει ελεύθερη κυκλοφορία σε όλα τα αστικά κέντρα και δεν επιβαρύνει με ετήσια τέλη κυκλοφορίας τον ιδιοκτήτη του.

Skoda Superb iV 2

Όπως συμβαίνει και με την υπόλοιπη γκάμα του Superb στη χώρα μας, έτσι και η έκδοση iV έρχεται μόνο με το 5θυρο Limo αμάξωμα. Η μόνη διαφορά που συναντάμε, πέρα από την τεχνολογία, είναι στον χώρο αποσκευών που από τα 625 lt μειώθηκε στα 485 lt.

Η τιμή του plug-in hybrid Superb iV έχει καθοριστεί στα €51.900.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube