Ανάκληση Bugatti Chiron για πρόβλημα στα πίσω λάστιχα

Ανάκληση Bugatti Chiron για πρόβλημα στα πίσω λάστιχα

Για την Bugatti Chiron, το hypercar με τις απόλυτες επιδόσεις, η Michelin έχει εξελίξει ειδικά λάστιχα που όμως δεν αποδείχτηκαν άτρωτα σε ελαττώματα.

Bugatti Chiron

Η Bugatti Chiron είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα που ξεπερνούν τα 400 km/h στην ευθεία. Και σε τέτοιες ταχύτητες, τα λάστιχα που φοράει χρειάζεται να διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά και ειδικές αντοχές που δεν είναι απαραίτητες στα κοινά αυτοκίνητα, έστω και τα σπορ.

Ύστερα από την εισδοχή της στην ομάδα των εταιρειών που συνθέτουν τον Όμιλο Volkswagen, η φίρμα του Molsheim συνεργάζεται στενά με τη Michelin που την προμηθεύει με ειδικά σχεδιασμένα λάστιχα που έχουν εξελιχτεί επί τούτου για να καλύπτουν το μοντέλο της Bugatti. 

Στην περίπτωση της Chiron Pur Sport λοιπόν που αφορά αυτή η ανάκληση, τα επίμαχα λάστιχα είναι τα Pilot Cup 2R που σε διάσταση 355/25 R21 προορίζονται για τον πίσω άξονα. Και είναι αυτά τα τελευταία από τα οποία προκύπτει το πρόβλημα, καθώς ενδέχεται να κάνουν ραγάδα στο πλευρικό τοίχωμα και να σκάσουν. 

Η ανάκληση με αριθμό BUGCR025 αφορά τις Bugatti Chiron που κατασκευάστηκαν μεταξύ 18ης Οκτωβρίου και 30ής Νοεμβρίου 2021.

Για να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η Bugatti ζητά λοιπόν από τους πελάτες της να φέρουν τη Chiron τους σε ένα «συνεργείο» της εταιρείας για να αντικαταστήσουν τα πίσω λάστιχα, το πολύ ύστερα από 3.000 km ή 18 μήνες. 

Bugatti Chiron

Ο κατασκευαστής δηλώνει επίσης ότι η αντικατάστασή τους θα γίνεται συστηματικά και δωρεάν στην πρώτη προθεσμία και εφόσον η Michelin δεν έχει εξελίξει την εκδοχή του ελαστικού που να μην παρουσιάζει πλέον αυτό το ελάττωμα. Γνωρίζοντας ότι ένα ζευγάρι λάστιχα μιας Chiron κοστίζει περίπου 40 χιλιάρικα, ο λογαριασμός γρήγορα θα φτάσει σε μεγάλο νούμερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legend: Ettore Bugatti 1881-1947. Και το αυτοκίνητο έγινε τέχνη… 

Για ψαχτείτε μπας και αφορά τη δική σας Chiron και επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο ή επισκεφτείτε τον ιστότοπο bugatti.com/de/ownership/recalls.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γνωρίστε τον άνθρωπο που δοκιμάζει κάθε Bugatti!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube