Volkswagen: Προσφέροντας την πληρέστερη γκάμα SUV της αγοράς!

Volkswagen: Προσφέροντας την πληρέστερη γκάμα SUV της αγοράς!

Σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται, η Volkswagen καταφέρνει να οδηγεί τις εξελίξεις και να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη, χάρη στην πλήρη γκάμα των SUV μοντέλων της!

Δεν είναι μόνο η τεχνολογία που προχωρά με γοργά βήματα. Είναι και οι ανάγκες των σύγχρονων οδηγών, που συνεχώς αλλάζουν. Με την πάροδο του χρόνου, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στην κατηγορία των SUV, αναγνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα που αυτά προσφέρουν. Μεγαλύτεροι χώροι, καλύτερη ασφάλεια, υψηλότερη θέση οδήγησης και ένα πλούσιο -συνήθως- επίπεδο εξοπλισμού, αποτελούν τα βασικά κριτήρια για να στραφεί κανείς προς αυτά. Στοιχεία που αποτελούν εχέγγυα όταν μιλάμε για τις προτάσεις της Volkswagen, της μάρκας με την πληρέστερη γκάμα SUV της αγοράς!

Ασχέτως με τις μεταφορικές ανάγκες, τα γούστα και το πορτοφόλι του καθενός, η Γερμανική εταιρία διαθέτει μία πρόταση ικανή να ταιριάξει στα μέτρα του. Μοντέλα που διακρίνονται για την αισθητική και την ποιότητα κατασκευής, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, αναφορικά με τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που φέρουν. 

Από άποψης κινητήρων, τα σύγχρονα σύνολα TSI και TDI πλαισιώνονται από τα πρωτοποριακά συστήματα κίνησης eHybrid. Υβριδικά συστήματα που συνδυάζουν αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες. Τα τελευταία ανήκουν στην κατηγορία plug-in. Εξασφαλίζουν δηλαδή αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία δεκάδων χιλιομέτρων, χάρη στην ύπαρξη μεγάλων συσσωρευτών, που φορτίζουν μέσω εξωτερικής παροχής. Και, φυσικά, σε όλα αυτά προστίθεται και η επόμενη ημέρα της ηλεκτροκίνησης, με το ID. 4 να δρομολογεί την επανάσταση, ανατρέποντας όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα μοντέλα που διαθέτει η εταιρία στη φαρέτρα της, σήμερα.

Volkswagen Τ-Cross
VW T-Cross
Το εισαγωγικό μοντέλο στη γκάμα των SUV της Volkswagen προσφέρει εξωτερικές διαστάσεις ανάλογες του Polo. Παρόλα αυτά, το φιλόξενο και πλήρες εσωτερικό του, όπως και το διαμέρισμα αποσκευών των 417 λίτρων, παραπέμπουν σαφώς σε όχημα μεγαλύτερης κατηγορίας. 

Χάρη στην παλέτα συστημάτων ασφαλείας IQ.Drive, το T-Cross ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Αυτά, μεταξύ άλλων, φροντίζουν για την άνετη οδήγηση, τη στάθμευση, τον έλεγχο των τυφλών σημείων και την αυτόνομη πέδηση, σε περίπτωση ανάγκης. 

Παράλληλα, η πλούσια γκάμα του εξοπλισμού συμπληρώνεται από στοιχεία όπως ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και το infotainment νέας γενιάς, με αναβαθμισμένες δυνατότητες διασύνδεσης και με online υπηρεσίες που προσφέρει η ίδια η Volkswagen. Την εικόνα συμπληρώνουν τα σύγχρονα μηχανικά σύνολα βενζίνης, με ισχύ έως 150 PS, που εξασφαλίζουν ένα fun to drive χαρακτήρα. 


Volkswagen T-Roc
T-Roc

Τo T-Roc αποτελεί ουσιαστικά ένα lifestyle allroader, με δυναμικό σχεδιασμό και απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης. Ενδεικτικά, μπορεί κανείς να επιλέξει μεταξύ 23 διαφορετικών χρωματισμών, τριών ξεχωριστών αποχρώσεων της οροφής, πέντε εσωτερικών συνδυασμών και μίας ακόμη σειράς πακέτων εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης! Έτσι, καταφέρνει να ξεχωρίζει, παραμένοντας ταυτόχρονα μοναδικό, με βάση τα γούστα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του οδηγού του.

Η ηγετική αύρα του αυτοκινήτου ενισχύεται από την προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια, από την ποιότητα κύλισης αλλά και από το πλουσιότατο επίπεδο εξοπλισμού. Πρακτικά, οι τεχνολογικές λύσεις που κρύβει, ξεπερνάνε τα standards της κατηγορίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το Digital cockpit, το πληρέστατο πακέτο IQ.Drive με συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης, μεταξύ άλλων, που φροντίζει για την ασφάλεια των επιβατών και την υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα με ασύρματη σύνδεση κινητού τηλεφώνου, νέας γενιάς συστήματα Infotainment Streaming & Internet και We Connect υπηρεσίες.

Εν ολίγοις, το T-Roc καταφέρνει να καλύψει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς. Με εκδόσεις που ξεκινούν από τους 110 και φτάνουν στους 300 ίππους. Με τη δυνατότητα επιλογής ενός προηγμένου συστήματος τετρακίνησης 4ΜΟΤΙΟΝ και, τέλος, με την ύπαρξη της έκδοσης T-Roc Cabriolet, το πρώτο cabrio compact SUV, που ανοίγει μία ξεχωριστή διάσταση σε ολόκληρη την κατηγορία των SUV. 

T-Roc Cabrio


Volkswagen Tiguan
VW Tiguan

Το ότι το Tiguan αποτελεί το best seller στα SUV της Volkswagen και ένα από τα κορυφαία εμπορικά μοντέλα της Ευρώπης, δεν είναι τυχαίο. Ο premium χαρακτήρας του, η επιβλητική εμφάνιση και η τεχνολογία που κρύβει στα σπλάχνα του, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μείγμα που δύσκολα περνάει απαρατήρητο. 

Στην ανανεωμένη εκδοχή του, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκδοση eHybrid, των 245 PS. Αυτή, κατορθώνει να συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις με ελάχιστη μέση κατανάλωση, 1,8 λίτρα/ 100 km, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης και ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km, με μία μόνο φόρτιση! Επιπροσθέτως, προσφέρεται και στο επίπεδο εξοπλισμού R-Line, που διακρίνεται για την πληρότητα των συστημάτων και τον σπορ χαρακτήρα του.


Volkswagen Touareg
VW Touareg

Ανήκοντας σε μία κλειστή κάστα SUV πολυτελείας, το Touareg αποτελεί την κορυφαία υλοποίηση της Volkswagen. Ένα όχημα επιβλητικό, με χαρακτήρα που καλύπτει τις υψηλότερες απαιτήσεις. Διαθέσιμο σε εκδόσεις V6 TDI και eHybrid, χωρητικότητας 3,0 λίτρων, με εξελιγμένη τετρακίνηση 4MOTION και με ισχύ που αγγίζει τους 462 ίππους, είναι ένα από τα κορυφαία SUV. Το νέο Touareg R eHybrid αποτελεί το πρώτο Plug-In Hybrid μοντέλο με την υπογραφή της Volkswagen R και συνδυάζει τα συναρπαστικά σπορ γονίδια R και τις κορυφαίες επιδόσεις, με την ηλεκτρική αποδοτικότητα.

Το γνώριμο επίπεδο εξοπλισμού του Touareg περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμα συστήματα ασφάλειας και ημιαυτόνομης οδήγησης (IQ.LIGHT LED Matrix, Night Vision, Travel Assist, Predictive ACC, Traffic Jam Assist, Emergency Assist, Pre-Crash 360o), κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης, πολυτέλειας (Innovision cockpit, egroComfort καθίσματα με λειτουργίες κλιματισμού και μασάζ) και οδηγικής απόλαυσης (πνευματική ανάρτηση με ηλεκτρονική ρύθμιση ύψους).


Volkswagen ID.4
VW ID.4

Φιλοδοξώντας να αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε, το πολυαναμενόμενο ID.4 αποτελεί πολλά περισσότερα από ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Πρόκειται για μία σπουδή του πως μπορεί να μετασχηματιστεί ο τρόπος που αλληλοεπιδρά ο άνθρωπος με τη μηχανή. Ένα μοντέλο τόσο επαναστατικό, που αναμένεται να επισφραγίσει την πρωτοπορία της Volkswagen, στα χρόνια που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube