Τα 5 χαρακτηριστικά που κάνουν το VW Tiguan μοναδικό

Τα 5 χαρακτηριστικά που κάνουν το VW Tiguan μοναδικό

Το Volkswagen Tiguan είναι το δυναμικό SUV που θα αλλάξει τη ζωή σου χάρη στις απεριόριστες δυνατότητές του, την έξυπνη τεχνολογία και τον νέο πιο προσιτό τρόπο απόκτησής του.

VW Tiguan

Πιο ισχυρό, πιο πολυτελές και πιο δικτυωμένο από ποτέ, το Volkswagen Tiguan πρωταγωνιστεί εδώ και χρόνια στην κατηγορία των C-SUV χάρη στις απεριόριστες δυνατότητες που του εξασφαλίζει η μοναδική και έξυπνη τεχνολογία που το περικλείει σε διάφορους τομείς, επιτρέποντάς του να θέσει νέα όρια απέναντι στους ανταγωνιστές του.

Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν το γερμανικό SUV την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στη δημοφιλή κατηγορία των SUV; Ας τα δούμε…

Εμφάνιση και ασφάλεια
Με ισχυρές αναλογίες και καθαρές γραμμές, η διαχρονική σχεδίαση του Tiguan τραβάει τα βλέμματα με τον δυναμισμό της και την καινοτομία που συναντάτε στους προβολείς IQ.LIGHT - LED matrix, οι οποίοι προσφέρουν καλύτερη φωτεινότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια στο σκοτάδι. Μία συστοιχία 24 LED σε κάθε φανάρι χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση διαφόρων λειτουργιών φωτισμού στο δρόμο, μερικές από τις οποίες είναι διαδραστικές. Το Tiguan διαθέτει επίσης δυναμικά φλας LED ενσωματωμένα στους IQ.LIGHT - LED matrix προβολείς και πίσω φωτιστικά σώματα LED.

VW Tiguan

Χωροταξική υπεροχή
Το εσωτερικό του Tiguan παντρεύει την παραδοσιακή υψηλή γερμανική ποιότητα και πολυτέλεια, με την ψηφιακή εποχή και όλα αυτά σε μια καμπίνα που διακρίνεται για τις χωροταξικές και πρακτικές λύσεις που προσφέρει και στην πράξη αποδεικνύεται πολύ άνετη ακόμα και για πέντε επιβάτες. Αρκετοί μικροί αποθηκευτικοί χώροι διευκολύνουν τη ζωή τους, ενώ το εξίσου ευρύχωρο είναι και το πορτμπαγκάζ των 520 lt, που γίνεται ακόμα πιο μεγάλο (615 lt) χάρη στη συρόμενη κατά 16 cm πίσω σειρά καθισμάτων.

Πληθώρα συστημάτων κίνησης
Το Tiguan διατίθεται με τον βενζινοκινητήρα 1.5 TSI με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT) για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 130 και 150 PS, με μπροστινή κίνηση και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο DSG επτά σχέσεων. Τη γκάμα των βενζινοκινητήρων συμπληρώνει ο δίλιτρος TSI με 190 ή 245, που συνδυάζονται όλες με το αναγνωρισμένο σύστημα τετρακίνησης 4MOTION.

Για όσους αναζητούν την οικονομία και τη μεγάλη αυτονομία που προσφέρουν οι ντίζελ κινητήρες, ο 2.0 TDI είναι διαθέσιμος με 122, 150 ή 200 ίππους, αυτόματο DSG κιβώτιο και την επιλογή του συστήματος τετρακίνησης 4MOTION. Από τη γκάμα δε λείπουν και οι εξηλεκτρισμένες λύσεις με την κορυφαία έκδοση eHybrid. Την plug-in hybrid έκδοση που συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Συνδυασμός που προσφέρει ισχύ 245 ίππων και τη δυνατότητα να κινείται για έως και 55 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

VW Tiguan

IQ.DRIVE
Σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, το Tiguan διαθέτει μια πλήρη σουίτα συστημάτων, κάτω από την ομπρέλα του IQ.DRIVE. Ξεχωρίζουν το Multi-collision Brake, το Front Assist με City Emergency Braking και προστασία πεζών, το Lane Assist και πολλά ακόμα που εγγυούνται υψηλή ασφάλεια για όλους τους επιβάτες. Ενώ ειδική αναφορά χρειάζεται το Travel Assist που αποτελεί μία από τις τελευταίες προσθήκες στο IQ.DRIVE και εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού της Volkswagen. Το σύστημα προσφέρει χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης με υποβοήθηση στο τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση σε ταχύτητες έως 210 km/h.

Εύκολα δικό σου 
Ωστόσο, το μεγαλύτερο ατού του Volkswagen Tiguan είναι ότι πλέον, η ελληνική αντιπροσωπεία, προσφέρει τη γκάμα του γερμανικού SUV μέσω ενός νέου προνομιακού προγράμματος αγοράς που κάνει την αγορά του αυτή την περίοδο ακόμα πιο ελκυστική. Με τιμή εκκίνησης τις €28.900 και επιτόκιο 3,9%, που σου επιτρέπουν να κάνεις το Tiguan δικό σου από €249 τον μήνα.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube