Πώς να αντιδράσουμε σε τροχαίο συμβάν με ανασφάλιστο όχημα

Πώς να αντιδράσουμε σε τροχαίο συμβάν με ανασφάλιστο όχημα

Μάθετε τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα.

ανασφάλιστο όχημα

Μπορεί να είναι ένα απρόοπτο που κανείς δεν επιθυμεί, αλλά η αντίδρασή μας σε ένα ατύχημα με ένα ανασφάλιστο όχημα μπορεί να διευκολύνει λίγο περισσότερο τη διαδικασία. 

Ας δούμε μαζί τα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να προστατευτούμε και να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας σε αυτήν την απρόβλεπτη κατάσταση.

Καταγραφή του ατυχήματος
Η πρώτη και σημαντικότερη κίνηση είναι να καλέσουμε την αστυνομία για να καταγράψει το ατύχημα. Η παρουσία των αρμόδιων αρχών θα βοηθήσει στη διασφάλιση της αντικειμενικής αξιολόγησης της κατάστασης.

Ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρείας
Αμέσως μετά την κλήση της αστυνομίας, επικοινωνούμε με την ασφαλιστική εταιρεία μας και την ενημερώνουμε για το ατύχημα. Οι εκπρόσωποί τους μπορούν να μας καθοδηγήσουν σχετικά με τα επόμενα βήματα.

Διατήρηση της θέσης του οχήματος
Σε περίπτωση ατυχήματος, αποφεύγουμε τη μετακίνηση του οχήματός μας εκτός αν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια. Αν πρέπει να απομακρυνθεί για να διευκολύνει την κυκλοφορία, φροντίζουμε πριν το μετακινήσουμε από το σημείο του ατυχήματος να βγάλουμε φωτογραφίες με το κινητό μας τηλέφωνο όλα τα οχήματα που ενεπλάκησαν.

Συνεργασία με την Τροχαία
Βεβαιωνόμαστε ότι η αστυνομία καταγράφει την κατάσταση του ατυχήματος, συντάσσοντας το απαραίτητο Δελτίο Συμβάντος και ότι έχει καταγραφεί σε αυτό ότι το υπαίτιο όχημα είναι ανασφάλιστο. Είναι σημαντικό, επίσης, να φέρει την υπογραφή του οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος, με αναφορά στην ευθύνη του.

ανασφάλιστο όχημα

Τι κάνουμε εάν το ανασφάλιστο όχημα τραπεί σε φυγή από τον τόπο του ατυχήματος πριν φτάσει η Τροχαία;

Εύρεση μαρτύρων
Εάν το ανασφάλιστο όχημα τραπεί σε φυγή από τον τόπο του ατυχήματος πριν φτάσει η Τροχαία, τότε θα πρέπει να καταγράψουμε τον αριθμό κυκλοφορίας, τη μάρκα και το χρώμα του υπαίτιου οχήματος. Αυτά τα στοιχεία θα είναι χρήσιμα για τις αρχές και την ασφαλιστική εταιρεία μας.

Επίσης, προσπαθούμε να εντοπίσουμε άλλους ανθρώπους που παρακολούθησαν το ατύχημα και να συλλέξουμε τα στοιχεία τους, όπως το τηλέφωνο και τη διεύθυνση. Οι μάρτυρες μπορούν να βοηθήσουν στο να διασαφηνιστεί στη συνέχεια ποιος ευθυνόταν για το ατύχημα.

Επικοινωνία με την αστυνομία
Επικοινωνούμε άμεσα με την αστυνομία και την ενημερώνουμε για το περιστατικό. Ζητάμε να συνταχθεί μήνυση για εγκατάλειψη εις βάρος του οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες κατά του υπαιτίου.

Αναμονή για αποζημίωση
Η διαδικασία αποζημίωσης αφορά στην πρόσθετη κάλυψη «Υλικών ζημιών από ανασφάλιστο όχημα» που παρέχουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες στο βασικό πακέτο ασφάλισης. 

Σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως π.χ. σωματικών βλαβών, η αποζημίωση γίνεται μόνο από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή 1, 11742, Αθήνα,Τηλ. Κέντρο: 2103327400, Email: info@epikef.gr). 

Ας μην ξεχνάμε, πόσο σημαντική είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου για την προστασία και την ασφάλεια τόσο του οδηγού όσο και των άλλων οδηγών και πεζών στον δρόμο. Η ασφάλιση αυτοκινήτου παρέχει οικονομική προστασία σε περίπτωση ζημιάς ή απώλειας του οχήματος λόγω ατυχήματος, πυρκαγιάς, κλοπής και άλλων ανεξέλεγκτων περιστατικών, ενώ επιπλέον, μπορεί να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη από νομικές ευθύνες σε περίπτωση που έχει προκαλέσει ζημιές σε τρίτους. 

Για να είμαστε προστατευμένοι εμείς και το αυτοκίνητό μας σε κάθε περίπτωση, η ERGO Ασφαλιστική, αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες ανάγκες μας, προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία με τα προγράμματα πλήρους κάλυψης ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο όσο είμαστε στο δρόμο.

Ειδικά για την περίοδο έως και 31 Μαρτίου, με κάθε νέο ασφαλιστήριο επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης με ετήσια διάρκεια στα προγράμματα ERGO My Auto Total Plus και Superior Plus προσφέρεται έκπτωση 15%. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ERGO www.ergohellas.gr ή να πάρετε προσφορά για το όχημά σας εδώ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube