Νέα Porsche Cayenne, ανεπανάληπτη εμπειρία για τον οδηγό

Νέα Porsche Cayenne, ανεπανάληπτη εμπειρία για τον οδηγό

Tο ριζικά ανασχεδιασμένο ταμπλό της νέας Porsche Cayenne ενσωματώνει το καινοτόμο Porsche Driver Experience για την απόλυτη ψηφιακή και οδηγοκεντρική εμπειρία.

Porsche Cayenne

Το εσωτερικό της νέας Porsche Cayenne είναι σχεδιασμένο απ’ άκρη σe άκρη έτσι ώστε να προσφέρει απόλυτη ψηφιακή και οδηγοκεντρική εμπειρία.

Κι αυτό γίνεται αμέσως ξεκάθαρο, αφού για πρώτη φορά διατίθεται το Porsche Driver Experience που έκανε ντεμπούτο στην ηλεκτρική Taycan.

Η σχεδίαση του Porsche Driver Experience τοποθετεί σε απόλυτη προτεραιότητα τον οδηγό και στοχεύει να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, σύγχρονη και διαδραστική στη νέα Porsche Cayenne.

Όμως παράλληλα, για πρώτη φορά ο προαιρετικός εξοπλισμός μιας Cayenne περιλαμβάνει και μια οθόνη 10,9” που τοποθετείται στο ταμπλό εμπρός από το συνοδηγό, παρέχοντάς του έλεγχο στα πολυμέσα και το σύστημα πλοήγησης. 

Porsche Cayenne

Χάρη μάλιστα σε ένα ειδικό φίλτρο, η οθόνη μπορεί να προβάλλει βίντεο χωρίς να είναι ορατή από τη γωνία που τη βλέπει ο οδηγός, οπότε η ασφάλεια να παραμένει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι στόχος ήταν και η τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε ψηφιακά και αναλογικά στοιχεία, προς όφελος της ευχρηστίας όλων των συστημάτων και υποσυστημάτων του αυτοκινήτου. 

Porsche Cayenne

Έτσι, στο πάνελ του κλιματισμού διατηρήθηκαν οι φυσικοί διακόπτες άμεσης πρόσβασης για απόλυτη ευκολία, ωστόσο υποστηρίζονται από high-tech κουμπιά απτικής ανάδρασης.

Όσο για τον πίνακα οργάνων, είναι ψηφιακός και διαθέτει κυρτή οθόνη διαγωνίου 12,6” την οποία ο οδηγός μπορεί να διαμορφώσει σε επτά διαφορετικές επιλογές. Δεξιά της, στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη διαγωνίου 12,3" του infotainment που έχει πλήρη συμβατότητα με φωνητικές εντολές Siri, online πλοήγηση, εφαρμογές όπως Spotify και Apple Music και τη δυνατότητα streaming για βίντεο.

Porsche Cayenne

Σημαντικό ρόλο στοv σχεδιασμό του εσωτερικού της νέας Porsche Cayenne έπαιξε βέβαια και η κορυφαία πρακτικότητα, στοιχείο που κάθε SUV οφείλει να διαθέτει γενναιόδωρα. 

Μέσα από πολλές άλλες λεπτομέρειες λοιπόν, αυτό που ξεχωρίζει είναι η τοποθέτηση του χειριστηρίου του επιλογέα ταχυτήτων στο ταμπλό, ελευθερώνοντας αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα στην κεντρική κονσόλα.

Porsche Cayenne
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube