Νέα Citroën C4 & C4 X: Το οικογενειακό όπως πρέπει να είναι

Νέα Citroën C4 & C4 X: Το οικογενειακό όπως πρέπει να είναι

Με παράδοση 90+ ετών και παρακαταθήκη μερικά από τα σημαντικότερα μοντέλα της Ιστορίας, η Citroën με τα νέα C4 και C4 X συνεχίζει να καινοτομεί με πρωτοποριακές εφαρμογές για την κλάση των μικρομεσαίων.

Η Citroën δεν είναι η πρώτη φορά που πρωτοτυπεί. Η θρυλική γαλλική φίρμα με τα νέα C4 και C4 X κατάφερε να ξαναφέρει στην κόμπακτ κλάση την διαφορετικότητα, την τόλμη, την καινοτομία, αλλά και τις πρωτοποριακές τεχνολογικές εφαρμογές.

Τα δύο μοντέλα έχουν εστιάσει στην απόλυτη άνεση των επιβατών, ενώ έχει δοθεί τεράστια σημασία και στην ευχρηστία, με 16 πρακτικές θήκες και αποθηκευτικούς χώρους που αγγίζουν συνολικά τα 39 lt.

Μέσα στην γκάμα ο πρωταθλητής της ευρυχωρίας είναι το νέο C4 X, το οποίο θυμίζει SUV, έχει την αισθητική ταυτότητα ενός fastback, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για ένα σεντάν δυόμιση όγκων με χώρο αποσκευών 510 lt, το οποίο αποτελεί τον ορισμό του «εναλλακτικού» οικογενειακού. Όσο για τα πίσω καθίσματα, είναι και στα δύο μοντέλα ιδιαίτερα φιλόξενα με άφθονο αέρα για τα πόδια και το κεφάλι, ενώ η πλάτη έχει κλίση 27°.

Citroen C4 X

Η γκάμα κινητήρων απαρτίζεται από σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και μια αμιγώς ηλεκτρική επιλογή. Όλες τους διαθέτουν κορυφαία τεχνολογία για υψηλή απόδοση και οικονομία, μαζί με τη σφραγίδα Euro 6d. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις διαθέτουν τον 1.2 PureTech τούρμπο με 100 ή 130 PS, ενώ για όποιον χρειάζεται την απόλυτα χαμηλή κατανάλωση υπάρχει ο ντίζελ 1.5 BlueHDi με 130 PS που συνεργάζεται αποκλειστικά με το τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8. Έχει οκτώ ταχύτητες με ιδανική κλιμάκωση που φροντίζουν για τη συνύπαρξη της άνεσης με την οικονομία. Να σημειωθεί πως τα οφέλη του μπορούν να συνδυαστούν και με τον 130άρη PureTech.

Το κιβώτιο δεν έχει συμβατικό επιλογέα, αλλά ένα κομψό μεταλλικό διακόπτη τριών θέσεων (R, N και D) και δύο συμπληρωματικά κουμπιά: «P» για επιλογή του Parking και «M» για χειροκίνητες αλλαγές στους κινητήρες βενζίνης/πετρελαίου ή «B» για μεγιστοποίηση της ανάκτησης ενέργειας στο φρενάρισμα από τον ηλεκτροκινητήρα του αμιγώς ηλεκτρικού Ε-C4 & Ε-C4 Χ.

Citroen C4

Το τελευταίο αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των πωλήσεων του C4 και έχει 136 PS με 260 Nm, άμεσα διαθέσιμα με το παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού! Η στάθμη της μπαταρίας φτάνει στο 80% σε μόλις 30’ εάν μιλάμε για ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ οι 50 kWh επαρκούν για αυτονομία 350 km και καλύπτονται από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 km για το 70% της χωρητικότητάς τους.

Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που θα επιλέξει, ο αγοραστής των C4 και C4 X μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του όπως ακριβώς το επιθυμεί. Υπάρχουν επτά χρώματα αμαξώματος (Blanc Banquise, Noir Obsidien, Gris Acier, Gris Platinum, Rouge Elixir, Brun Caramel και Bleu Iceland), πέντε εξωτερικά διακοσμητικά πακέτα (Glossy Black, Vapor Grey, Textured Grey, Anodized Red και Anodized Blue για ηλεκτρικό Ε-C4), έξι συνδυασμοί εσωτερικού διακόσμου και πέντε επιλογές επενδύσεων που συνδυάζονται με τα καθίσματα Advanced Comfort (Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black και Hype Red).

Citroen C4

Τα επίπεδα εξοπλισμού που αφορούν και στα δύο μοντέλα είναι τα Feel, Feel Pack, Shine και Shine Pack, ενώ το C4 έχει επιπλέον τα Live Pack και C-Series. Το νέο C4 X από την πλευρά του έχει τα Feel Pack Taxi και Shine Pack Taxi. Ήδη από το βασικό επίπεδο περιλαμβάνονται όλα όσα απαιτούνται για την άνεση και την ασφάλεια, όπως το Pack Safety με σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ενεργή διατήρηση λωρίδας, αλλά και κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κ.α. 

Επικουρικά με τα παραπάνω τα C4 έχουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τιμοκατάλογο χάρη στην επιδότηση €3.000 της Citroen που ισχύει οριζόντια στην γκάμα έως τις 15 Ιουλίου. Έτσι, το C4 ξεκινάει από τις €20.650 στο επίπεδο εξοπλισμού Live Pack με τον κινητήρα βενζίνης των 100 PS, ενώ το νέο C4 X με τον ίδιο κινητήρα στο επίπεδο εξοπλισμού Feel, από τις €24.400. Όσο για το ηλεκτρικό E-C4, έχει βασική τιμή τις €31.950 μαζί με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ.

Όλες οι λεπτομέρειες της γκάμας των νέων Citroën C4 και C4 X θα βρίσκονται στη διάθεσή εάν επισκεφθείτε τις σελίδες των μοντέλων στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube