Mitsubishi Eclipse Cross: «Σημείο Καμπής»

Mitsubishi Eclipse Cross: «Σημείο Καμπής»

Το νέο Sport Activity Coupe «Eclipse Cross» αποτελεί την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης γκάμας της Mitsubishi Motors.

Η Mitsubishi Motors έκλεισε 100 χρόνια ζωής στην αυτοκινητοβιομηχανία και το μοντέλο που την περνά στον επόμενο αιώνα ζωής είναι το νέο Eclipse Cross.

Το νέο Eclipse Cross αποτελεί σημείο καμπής για την Mitsubishi Motors, κάτι που υποδηλώνει η σχεδίαση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η αιχμηρή και μυώδης σχεδίαση του νέου μοντέλου παντρεύει με μεγάλη επιτυχία τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των κουπέ και των SUV. Έχει έντονα κεκλιμένο, διπλό πίσω παρμπρίζ και πολύ ιδιαίτερο προφίλ, με εμπρός πρόβολο μεγαλύτερο από τον πίσω και σιλουέτα που «παραπέμπει σε δρομέα, έτοιμο να εκτιναχθεί από το βατήρα».

Mitsubishi Eclipse Cross 1

Εμπρός υιοθετεί το σήμα-κατατεθέν της Mitsubishi, όσον αφορά το ντιζάιν, Dynamic Shield: Μεγάλη γρίλια στη μάσκα, διακοσμημένη με χρωμέ μπάρες και εκατέρωθεν λεπτά φανάρια. Πίσω, τα φαρδιά φανάρια είναι τοποθετημένα ψηλά, είναι τεχνολογίας LED και ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτεινή στήλη που χωρίζει το πίσω κρύσταλλο σε πάνω και κάτω μέρος. Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει του σχεδιαστές της Mitsubishi Motors, μιας και κατάφεραν να ξεφύγουν από την πεπατημένη και να δημιουργήσουν με επιτυχία το μοναδικό Sport Activity Coupe της κατηγορίας.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό του νέου Eclipse Cross αποτελείται από κορυφαίας ποιότητας υλικά και οι οριζόντιες γραμμές που αυξάνουν ακόμα πιο πολύ το αίσθημα ευρυχωρίας. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων που ελέγχεται μέσω ενός εύχρηστου touchpad, ενώ μπροστά από τον οδηγό και πάνω από τον πίνακα οργάνων συναντάμε ένα ευανάγνωστο head-up-display με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

Mitsubishi Eclipse Cross 2

Οι χώροι είναι γενναιόδωροι για έως και πέντε ενηλίκους, με όλες τις θέσεις, και ειδικότερα αυτή του οδηγού, να προσφέρουν εποπτική θέα. Το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο και διαθέτει διαιρούμενη πλάτη σε ποσοστό 60/40, με δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της.

Το νέο Eclipse Cross εφοδιάζεται με το Smartphone Link Display Audio System που υποστηρίζει το Apple Car Play και το Android Auto για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια. Ακόμα διαθέτει λειτουργία φωνητικών εντολών, ενώ ο οδηγός μπορεί να επέμβει μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής, του touchpad, αλλά και των χειριστηρίων στο τιμόνι.

Mitsubishi Eclipse Cross Interior

Ο 1.500άρης βενζινοκινητήρας τούρμπο του Eclipse Cross διαθέτει μεταβλητό χρονισμό στην εισαγωγή και στην εξαγωγή, και διπλό σύστημα ψεκασμού, με μπεκ μέσα στον κύλινδρο, αλλά και στους αυλούς εισαγωγής. Αποδίδει 163 ίππους στις 5.500 rpm και 25,5 kgm από τις 1.800 ως τις 4.500 rpm, και συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και μια διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Η κίνηση μπορεί να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς ή και στους τέσσερις, με σύστημα τετρακίνησης S-AWC.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης του νέου Eclipse Cross διαθέτει τρία προγράμματα, Auto, Snow και Gravel, και ξεκινά με αρχική κατανομή 80% εμπρός και 20% πίσω. Στη συνέχεια τη μεταβάλλει αναλόγως συνθηκών, ενώ στη ρύθμιση Snow φτάνει πίσω μέχρι και το 60% της ροπής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύστημα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και αξιόπιστο στις εκτός ασφάλτου διαδρομές, τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της Mitsubishi Motors στα 4x4.

Mitsubishi Eclipse Cross 3

Στο ίδιο προηγμένο επίπεδο κυμαίνεται και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει το νέο Mitsubishi Eclipse Cross. Όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας δηλώνουν το παρών στο εξοπλισμό του νέου σπορ crossover με την κουπέ σιλουέτα. Από το βασικό κιόλας επίπεδο εξοπλισμού συναντάμε μεταξύ άλλων επτά αερόσακους (μαζί με αυτόν για τα γόνατα του οδηγού), συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και προειδοποίησης για ακούσια αλλαγή λωρίδας, αυτόματη μεγάλη σκάλα προβολέων, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, αισθητήρες βροχής και ζάντες αλουμινίου 16”.

Η τιμή για το νέο Eclipse Cross ξεκινά από τις €24.900 και, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα μοντέλα της Mitsubishi Motors, καλύπτεται από πέντε χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.

[Πηγή: Mitsubishi Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube