To Mitsubishi ASX επέστρεψε με ευρωπαϊκό αέρα

To Mitsubishi ASX επέστρεψε με ευρωπαϊκό αέρα

Εξελιγμένο με γνώμονα τους ευρωπαίους οδηγούς, το νέο Mitsubishi ASX φέρνει τον αέρα της φρεσκάδας και της καινοτομίας στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία της αγοράς.

Mitsubishi ASX

Η πρώτη γενιά του Mitsubishi ASX διέγραψε μια άκρως επιτυχημένη πορεία στην ελληνική αγορά και κατάφερε να μνημονεύεται μέχρι σήμερα ως ένα από τα καλύτερα SUV που πέρασαν. Τώρα, η ιαπωνική φίρμα επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα νέο μοντέλο που τοποθετείται στην καρδιά των B-SUV και ξεχωρίζει για τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του και την υψηλή τεχνολογία που φέρνει στην κατηγορία.

Με υψηλό know how να περιβάλει κάθε εκατοστό της κατασκευής του, το νέο ASX έλκει τα βλέμματα στο πέρασμά του με την χαρακτηριστική μάσκα Dynamic Shield να επικοινωνεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, αναδεικνύοντας παράλληλα το εμβληματικό λογότυπο των τριών διαμαντιών που πλαισιώνεται από τα φώτα ημέρας LED.

Mitsubishi ASX

Στο πλάι, η κομψή, ρέουσα σιλουέτα συνδυάζεται με φαρδείς, ψηλούς ώμους που διαμορφώνουν έναν σπορ σχεδιασμό με τους τροχούς 17” ή 18” να τονίζουν περαιτέρω τη δυναμική εμφάνιση μέχρι το πίσω μέρος του ιαπωνικού SUV όπου δεσπόζουν τα φώτα LED και το ανάγλυφο λογότυπο της Mitsubishi.

Όσον αφορά τα συστήματα κίνησης, η νέα γενιά του ASX διαθέτει μια ευρεία γκάμα κινητήρων αιχμής, από ισχυρούς μέχρι αποδοτικούς και με χαμηλές εκπομπές ρύπων, για να καλύψει κάθε ανάγκη. Στη βάση βρίσκεται ένας 1.000άρης κινητήρας τούρμπο που συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και αποδίδει 91 ίππους και 160 Nm ροπής. Για όποιον θέλει ακόμα πιο δυνατές επιδόσεις, ο 1.300άρης mild hybrid αποδίδει 140 PS και 260 Nm ροπής και μπορεί να συνδυαστεί είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη. 

Mitsubishi ASX

Η συνέχεια περιλαμβάνει δυο ακόμα υβριδικά συστήματα κίνησης. Το αυτοφορτιζόμενο των 143 ίππων που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το plug-in hybrid. Με συνδυαστική απόδοση 160 ίππων, το τελευταίο αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 10,5 kWh. Συνδυασμός που επιτρέπει στο Mitsubishi ASX να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 62 km ή να εκπέμπει μόλις 30 g/km CO2 και να καταναλώνει 1,3 lt/100km.

Περνώντας στα ενδότερα του νέου ASX, εδώ κυριαρχεί ένας hi-tech αέρας που οφείλεται τόσο στον ψηφιακό πίνακα οργάνων όσο πολύ περισσότερο στην κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, με διαγώνιο από 7” έως 9,2”, το οποίο υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple Car Play σε όλες τις εκδόσεις και έρχεται με ηχοσύστημα BOSE Premium Audio και ενσωματωμένη πλοήγηση 3D στις πλουσιότερες.

Mitsubishi ASX

Ο hi-tech διάκοσμος συμπληρώνεται από υψηλής ποιότητας υλικά που το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας, αψεγάδιαστη εργονομία και ευρυχωρία. Ενώ δε λείπουν και οι λύσεις που προσφέρουν μοναδική πρακτικότητα, όπως το συρόμενο πίσω κάθισμα που μπορεί να αυξήσει τα 332 lt του χώρου αποσκευών κατά 69 lt ακόμα.

Οι καινοτομίες όμως δεν σταματούν εδώ. Το σύστημα Multi-Sense προσφέρει διαφορετικά προγράμματα οδήγησης ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού, ενώ η λειτουργία Dynamic Chassis Control διαβάζει την κατάσταση στις στροφές και φρενάρει κάθε τροχό ξεχωριστά για να βελτιώσει την ασφάλεια και την ευστάθεια όταν το αυτοκίνητο στρίβει. Τεχνολογία που πλαισιώνεται από μια πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέχρι και το σύστημα MI-PILOT (Mitsubishi Intelligent-PILOT), το οποίο συνδυάζει το προσαρμοζόμενο cruise control και την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προσφέροντας χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης.

Mitsubishi ASX

Διαθέσιμο σε μια πλήρη γκάμα τεσσάρων πλούσια εξοπλισμένων εκδόσεων (Inform, Invite Plus, Intense Plus, Instyle), το κόστος απόκτησης του νέου Mitsubishi ASX ξεκινά από τις €25.750 και συνοδεύεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment που περιλαμβάνει:

•    Εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών/100.000 km.
•    Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
•    Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km
•    Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
•    Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube