Jeep 4xe: Υβριδική τεχνολογία χωρίς όρια

Jeep 4xe: Υβριδική τεχνολογία χωρίς όρια

Εδώ και 80 χρόνια οι λάτρεις της περιπέτειας βασίζονται στα μοντέλα της Jeep για να προσεγγίσουν τα πλέον αφιλόξενα μέρη. Σήμερα, με την υβριδική τεχνολογία 4xe η εμπειρία παραμένει αναλλοίωτη, γίνεται όμως πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον.

Η Jeep αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη στην εκτός δρόμου κίνηση. Με μία πλήρη σειρά μοντέλων η αμερικανική εταιρία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός δραστήριου και απαιτητικού κοινού, είτε για μια δύσβατη ορεινή διάσχιση είτε για μία επίσημη βραδινή έξοδο. Ο εξηλεκτρισμός λοιπόν δεν έρχεται για να αλλοιώσει τη φιλοσοφία των μοντέλων της Jeep αλλά, αντίθετα, για να ενισχύσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Επιθυμώντας να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ανάγκη, η Jeep δημιούργησε όχι ένα αλλά δύο διαφορετικά υβριδικά συστήματα. Το e-Hybrid που σχεδιάστηκε για να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δικίνητων εκδόσεων και το Plug-in Hybrid 4xe, για τα τετρακίνητα μοντέλα της.

Το τελευταίο είναι το πλέον αποδοτικό σύστημα 4x4 που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρεία και προκύπτει από το συνδυασμό ενός τούρμπο κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ανάλογα με την έκδοση, η συνολική ισχύς του συστήματος κυμαίνεται μεταξύ 190-240 PS για τα Renegade 4xe και Compass 4xe. 

Jeep 4xe

Η κορυφαία όμως έκφανση της εν λόγω τεχνολογίας κρύβεται στο Wrangler 4xe που αποδίδει 380 PS και 637 Nm, έχοντας μέση εργοστασιακή κατανάλωση 3,5 lt/100 km. Φυσικά διατηρείται στο ακέραιο ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του μοντέλου, με δυνατότητα κατ’ επιλογή της κίνησης στους τέσσερις τροχούς, κλείδωμα της τετρακίνησης, ακόμα και κοντές σχέσεις!

Η μεγάλη μπαταρία των εκδόσεων 4xe επιτρέπει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης σε διαδρομές έως 50 km. Αυτό σημαίνει πως οι καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνονται με μηδενική κατανάλωση καυσίμου και πολύ χαμηλό κόστος αλλά και θόρυβο. 

Jeep 4xe

Επιπροσθέτως, τα μοντέλα 4xe κινούνται χωρίς περιορισμούς στο δακτύλιο ενώ τα Renegade 4xe και Compass 4xe δεν επιβαρύνουν καν με φόρο όσους τα χρησιμοποιούν σαν εταιρικό αυτοκίνητο. Όπως και η υπόλοιπη γκάμα της Jeep, οι εκδόσεις 4xe καλύπτονται από τετραετή εργοστασιακή εγγύηση, με ισχύ έως και 160.000 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube