Jaguar’s Pace

Jaguar’s Pace

Τα δύο SUV της Jaguar συνδυάζουν την πολυτέλεια και τη μοναδικότητα, με επιβλητική αισθητική που μαρτυρά το κορυφαίο ποιόν τους.

Η Jaguar έχει μακρά παράδοση στις πολυτελείς μπερλίνες και στα εντυπωσιακά σπόρτσκαρ, με τα τελευταία χρόνια να εμπλουτίζει την γκάμα της με δύο ξεχωριστά SUV.

Η E-Pace ανήκει στην κατηγορία των premium κόμπακτ SUV και τοποθετήθηκε εμπορικά κάτω από την F-Pace. Με μήκος 4,4 m, πλάτος 1,98 m και ύψος 1,65 m, η E-Pace τοποθετείται στην καρδιά της κατηγορίας από πλευράς διαστάσεων, ενώ το μεγάλο πλάτος της χαρίζει και επιβλητικό παρουσιαστικό.

Σχεδιαστικά, η E-Pace διαθέτει πολλές ομοιότητες με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας. Η κυψελωτή μάσκα και τα φώτα ημέρας τύπου LED σε σχήμα «J Blade» δίνουν τον απαραίτητο τόνο. Στο πλάι, η E-Pace ξεχωρίζει από τη χαμηλή γραμμή οροφής που δένει γλυκά με την πίσω αεροτομή, καθώς και από τους έντονους ώμους πάνω από τους πίσω θόλους. Πίσω, τα full LED φώτα φροντίζουν για την αισθητική διατήρηση της οικογενειακής ταυτότητας και το μεγάλο άνοιγμα της πέμπτης πίσω πόρτας εξασφαλίζει εύκολη φόρτωση.

Jaguar E-Pace Interior

Παρά τις μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις, η E-Pace προσφέρει πλούσιους χώρους για έως και πέντε ενηλίκους, ενώ ο χώρος αποσκευών των 577 lt (με κιτ επισκευής ελαστικού) με το ορθογώνιο σχήμα και το μηδαμινό σκαλοπάτι φόρτωσης θα χωρέσει ολόκληρη «προίκα».

Η σχεδίαση του εσωτερικού ακολουθεί το σπορ μοτίβο της φίρμας, με χειρολαβή για τον συνοδηγό, όπως συμβαίνει και στην F-Pace. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαίας ποιότητας και στο μεγαλύτερο μέρος είναι καλυμμένα με δέρμα αντίστοιχης ποιότητας. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκουμε το στάνταρ σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων Touch Pro με οθόνη αφής 10” και, σε περίπτωση που συνδυαστεί με τον προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων Interactive Driver Display των 12,3”, η «θέα» που αντικρίζει ο οδηγός είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Το κόμπακτ SUV της Jaguar εφοδιάζεται με κινητήρες Ingenium βενζίνης και πετρελαίου με ισχύ από 150 έως 300 ίππους. Συνδυάζεται δε με πέντε πακέτα εξοπλισμο: E-Pace, S, SE, R-Dynamic S, R-Dynamic SE και R-Dynamic HSE.

Jaguar F-Pace

Το μεγαλύτερο SUV της Jaguar είναι η επιβλητική F-Pace. Το πάτωμα της είναι ένα υβρίδιο που κατά 80% αποτελείται από αλουμίνιο και το υπόλοιπο 20% από μαγνήσιο και ατσάλι. Το μήκος ξεπερνά τα 4,7 m και το πλάτος της φτάνει τα 2 m και, σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό ύψος (1,67 m), η σιλουέτα της είναι ιδιαίτερα αθλητική και επιβλητική.

Από παρόμοια με το πάτωμα υλικά είναι κατασκευασμένη και η ανάρτηση, με την εμπρός να αποτελείται από διπλά ψαλίδια και την πίσω από πολλαπλούς συνδέσμους Integral Link. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου, με έξι ή οκτώ σχέσεις αντίστοιχα. Η τετρακίνηση δίνει κατά κύριο λόγο κίνηση στον πίσω άξονα (10% εμπρός και 90% πίσω) και μόνο σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης θα τη μοιράσει 50:50 στους δύο άξονες. Βέβαια, όταν κρίνει ότι χρειάζεται περισσότερη έλξη στον εμπρός άξονα, μπορεί να στείλει στιγμιαία μέχρι και το 90% της ροπής.

H προσεγμένη ποιοτικά καμπίνα μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε ενηλίκους μαζί με τις αποσκευές τους (650 λίτρα πορτμπαγκάζ με κιτ επισκευής ελαστικού) και για την ψυχαγωγία τους φροντίζει το σύστημα πολυμέσων με τον 4πύρηνο επεξεργαστή και την κάρτα μνήμης SSD. Μέχρι οκτώ συσκευές μπορούν να συνδεθούν μαζί του μέσω το WiFi hotspot, ενώ η οθόνη αφής μπορεί να απεικονίσει τρισδιάστατα δεδομένα. Μάλιστα, σε περίπτωση αγοράς με τη μεγάλη HD οθόνη των 10,2”, περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό κι ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” που είχε και το αυτοκίνητο της δοκιμής μας.

Jaguar F-Pace Interior

Στην γκάμα κινητήρων συναντάμε επτά εκδόσεις, τρεις βενζίνης και τέσσερις πετρελαίου, και όλες τους ανήκουν στην οικογένεια κινητήρων Ingenium. Ο βασικός βενζινοκινητήρας είναι δίλιτρος με απόδοση 250 ή 300 ίππους, διαθέτει άμεσο ψεκασμό, τουρμπίνα twin-scroll και ηλεκτροϋδραυλικά ελεγχόμενες βαλβίδες εισαγωγής. Στην κορυφή της βρίσκουμε τον 5λιτρο V8 supercharged που αποδίδει 550 ίππους και εφοδιάζει την κορυφαία έκδοση επιδόσεων SVR.

Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα συναντάμε τρεις εκδόσεις του δίλιτρου Ingenium με 163, 180 και 240 ίππους, που συμπληρώνονται από τον 3λιτρο V6 με τους 300 ίππους.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού είναι επτά (Pure, Prestige, R-Sport, Portfolio, Sport, Chequered Flag και SVR) και μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες και τα γούστα. Από τη βασική κιόλας έκδοση εξοπλισμού τα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας είναι αρκετά, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φτωχή.

Τέλος, η εγχώρια αντιπροσωπεία της Jaguar διαθέτει στόλο ετοιμοπαράδοτων SUV E-Pace και F-Pace (δείτε ΕΔΩ) για μηδενικό χρόνο αναμονής της παραγγελίας σας, ενώ παράλληλα όλο τον μήνα Νοέμβριο τρέχει εκπτωτικό πρόγραμμα και για τα δύο μοντέλα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους επίσημους εμπόρους Jaguar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube