Η ΜΑΝΝ-FILTER καταρρίπτει 5 μύθους για τα φίλτρα

Η ΜΑΝΝ-FILTER καταρρίπτει 5 μύθους για τα φίλτρα

Η ΜΑΝΝ-FILTER, με τη γνώση και την εμπειρία που έχει αποκτήσει από το 1941, καταρρίπτει πέντε από τους πιο διαδεδομένους μύθους γύρω από τα φίλτρα των αυτοκινήτων.

MANN-FILTER

Η MANN-FILTER, στο πέρασμα της 83χρονης ιστορίας της, έχει εξελιχθεί σε ένα από τους κορυφαίους κατασκευαστές φίλτρων παγκοσμίως. Kαι με την εμπειρογνωσία της έρχεται να καταρρίψει πέντε από τους πιο διάσημους μύθους γύρω από τα φίλτρα, παρουσιάζοντας τι πραγματικά ισχύει. Με γνώμονα την υψηλή απόδοση και ποιότητα που την χαρακτηρίζουν.

Ο πρώτος μύθος αφορά τη συχνότητα αντικατάστασης. Οι περισσότεροι θεωρούν πως επιλέγοντας ένα φθηνό φίλτρο και αντικαθιστώντας το στον μισό χρόνο, επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα όπως και με τη χρήση ενός ακριβότερου φίλτρου. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Τα φθηνά φίλτρα εγκυμονούν κινδύνους όπως διαρροές, αλλά και μικρότερη ικανότητα καθαρισμού. Μόνον ένα ποιοτικό φίλτρο προστατεύει πραγματικά τον κινητήρα επαρκώς και εξαρχής. Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της MANN-FILTER μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, διασφαλίζοντας παράλληλα την απαραίτητη ηρεμία.

MANN-FILTERMANN-FILTER

Ο δεύτερος μύθος αφορά το κόστος των φίλτρων. Τα φίλτρα που παράγονται από κατασκευαστές χαμηλού κόστους είναι φθηνότερα και σχεδόν εξίσου καλά με τα φίλτρα της MANN-FILTER. Η πραγματικότητα όμως απέχει παρασάγγας! Φθηνό δεν σημαίνει καλό, διότι οι ποιοτικές πρώτες ύλες αυξάνουν την τιμή. Και χωρίς καλή πρώτη ύλη δεν μπορεί κανείς στον κόσμο να κατασκευάσει ένα αποδοτικό φίλτρο.

Η MANN-FILTER, με την τεχνογνωσία της, το εξειδικευμένο προσωπικό, τις ποιοτικές πρώτες ύλες και εξαρτήματα φίλτρου αποκτά αμέσως συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Οι τυποποιημένες παραγωγικές διαδικασίες και τεχνολογίες εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα του προϊόντος και διατηρούν το κόστος παραγωγής σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Αξίζει δε να αναφέρουμε πως στα εργοστάσια της εταιρείας σε όλο τον κόσμο παράγονται κάθε χρόνο πάνω από μισό δισεκατομμύριο φίλτρα, δηλαδή περισσότερα από 16 φίλτρα το δευτερόλεπτο!

Περνάμε τώρα στον 3ο μύθο, σχετικά με την τεχνολογία. Τα φίλτρα της MANN-FILTER κατασκευάζονται με την ίδια τεχνολογία όπως και τα φίλτρα χαμηλού κόστους. Τα τελευταία κοστίζουν λιγότερο επειδή δεν διαφημίζονται τόσο έντονα. Οι μάρκες ποιότητας όπως η MANN-FILTER επενδύουν μόνιμα στη διαρκή εξέλιξη των προδιαγραφών ελέγχου και των διαδικασιών παραγωγής. Αυτές οι δαπάνες πιάνουν τόπο και αποτελούν το σημείο διαφοροποίησης από τα προϊόντα χαμηλού κόστους. Η MANN-FILTER προσφέρει κορυφαία ποιότητα και άριστη προστασία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο τέταρτος μύθος έχει να κάνει με την ποιότητα. Σε αντίθεση με τα φίλτρα λαδιού, η ποιότητα δεν διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα φίλτρα αέρα. Άρα μπορείς να χρησιμοποιείς φθηνά φίλτρα. Πράγματι, τα φίλτρα λαδιού βρίσκονται συνήθως στο προσκήνιο και τραβούν επάνω τους την προσοχή. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα ωστόσο, έχει αυξηθεί και η σπουδαιότητα του φίλτρου αέρα. Μιας και οι σύγχρονοι κινητήρες γίνονται όλο και πιο αποδοτικοί και θέτουν συνεχώς υψηλότερες απαιτήσεις όσον αφορά την αναπνοή τους, δηλαδή το φίλτρο αέρα. 

MANN-FILTER

Οι τεχνολογίες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα μπλοκ κινητήρων εσωτερικής καύσης γίνονται όλο και πιο «ευαίσθητα». Εάν χρησιμοποιηθεί ένα φίλτρο αέρα χαμηλής αποδοτικότητας, τα σωματίδια που δεν μπορεί να συγκρατήσει το φίλτρο επικάθονται στη σκληρή επιφανειακή επίστρωση των κυλίνδρων με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται μία διαδικασία φθοράς. Στους σύγχρονους κινητήρες η λύση είναι μία: Να αντικατασταθεί το αρχικό μπλοκ με ένα νέο. Με τα ποιοτικά φίλτρα αέρα της MANN-FILTER προστατεύεις τον πολύτιμο κινητήρα σου σε μόνιμη βάση. Άλλωστε η διαφορά τιμής ανάμεσα στα φίλτρα της εταιρείας και την επισκευή ή αλλαγή μπλοκ κινητήρα είναι… χαώδης!

Και φτάνουμε στον πέμπτο και τελευταίο μύθο. Αντί να αγοράσω ένα νέο φίλτρο εσωτερικού χώρου, μπορώ να καθαρίσω το παλιό βουρτσίζοντάς το. Χρησιμοποιώντας νερό και βούρτσα πράγματι, θα καταφέρετε να φαίνεται καθαρό το φίλτρο εσωτερικού χώρου. Όμως, τα μικροσκοπικά σωματίδια όπως η γύρη, οι μύκητες και οι σπόροι μούχλας δεν μπορούν να αφαιρεθούν με ένα απλό βούρτσισμα. Αντίθετα, με την απόπειρα καθαρισμού μπορεί να αποκολληθούν από το φίλτρο και να περάσουν στο εσωτερικό της καμπίνας με την επόμενη ενεργοποίηση του αερισμού. Δημιουργώντας έτσι κι άλλα προβλήματα, όπως επανειλημμένο θάμπωμα τζαμιών και μειωμένη ψυκτική απόδοση. Τα ποιοτικά φίλτρα εσωτερικού χώρου της MANN-FILTER συγκρατούν σωματίδια μεγέθους κάτω από 0,5 μικρόμετρα και σε ποσοστό 100%, αφού είναι ηλεκτροστατικά φορτισμένα και διαθέτουν ειδική δομή πολλαπλών στρώσεων. Και αποτελούνται από καθαρά συνθετικά υλικά για να μπορεί να απορροφηθεί η υγρασία.

MANN-FILTER

Η MANN-FILTER, κινούμενη γύρω από τους άξονες της ποιότητας, της αξιοπιστίας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας, συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές τα καλύτερα προϊόντα. Η ποιότητα του φίλτρου που επιλέγουμε για το αυτοκίνητό μας μπορεί να μας γλιτώσει από αμέτρητα προβλήματα.

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της MANN-FILTER εισάγονται από την Electra Hellas.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube