Η επανάσταση της MINI που ηλεκτρίζει!

Η επανάσταση της MINI που ηλεκτρίζει!

Πιστή στη θρυλική αλά go-kart οδηγική φιλοσοφία της και συνάμα συνειδητοποιημένη σε θέματα σεβασμού του περιβάλλοντος, η MINI έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά τoν αναπροσανατολισμό της προς την ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί η δύση των κινητήρων εσωτερικής καύσης να σηµατοδοτήσει ένα αντίστοιχο τέλος των αυτοκινήτων µε προσωπικότητα; Ασφαλώς και όχι! Και αυτό η ΜΙΝΙ έρχεται να το επιβεβαιώσει µε τον πλέον εµφατικό τρόπο. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας µια νέα, πλήρως εξηλεκτρισµένη γκάµα µοντέλων τα οποία διατηρούν όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φίρµας, αναβαθµίζοντας παράλληλα την οικονοµία στη χρήση και την οδηγική ευχαρίστηση.

Αποφασισµένη να αποτελέσει έναν από τους πρωτοπόρους σε θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος, η ΜΙΝΙ έχει θέσει ως όριο το 2030 για να µετατρέψει ολόκληρη την γκάµα της σε αµιγώς ηλεκτρική. Και ο σχεδιασµός του τοµέα της αειφορίας δεν περιορίζεται εκεί. Παράλληλα δροµολογεί µία σταθερή αύξηση στο ποσοστό των φυσικών και ανακυκλώσιµων υλικών που χρησιµοποιούνται για την κατασκευή των αυτοκινήτων της.

Προς όλες τις κατευθύνσεις
Ήδη υπάρχει διαθέσιµο το κλασικό MINI στην αµιγώς ηλεκτρική έκδοση Cooper SE, καθώς και το Cooper SE Countryman ALL4 που χάρη σε ένα αποδοτικό σύνολο plug-in hybrid καταφέρνει να συνδυάζει τα πλεονεκτήµατα των κόσµων της θερµικής και της ηλεκτρικής ενέργειας. Σύντοµα δε, θα ακολουθήσουν και άλλα εξηλεκτρισµένα µοντέλα και εκδόσεις, αυξάνοντας τις εναλλακτικές.

ΜΙΝΙ

Η ίδια η εταιρία επιλέγει αυτή τη στιγµή να χρησιµοποιεί συσσωρευτές υψηλής τάσης στο MINI Cooper SE, µε µικρό όγκο και χαµηλό βάρος. Έτσι, χωρίς να θυσιάζει την αυτονοµία που απαιτεί η αστική κινητικότητα, βελτιώνει την κατανάλωση της ενέργειας και παράλληλα την ευελιξία αλλά και τα δυναµικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Η τοποθέτηση των µπαταριών στο δάπεδο του αυτοκινήτου χαµηλώνει το κέντρο βάρους και καθιστά ακόµα πιο διασκεδαστική την οδήγηση σε στροφές. Όσο για την επιτάχυνση 0-100 km/h, έρχεται σε µόλις 7,5” µε άµεση και αδιάκοπη παροχή της ισχύος µέχρι την τελική ταχύτητα.

Ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας που κρύβει στα σπλάχνα του το MINI Cooper SE αποδίδει 184 PS και 270 Nm, ροπή που είναι διαθέσιµη στο σύνολό της µόλις πατήσεις το δεξί πεντάλ. Πρόκειται για ένα µοτέρ που έχει πολύ µεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους συµβατικούς κινητήρες χάρη στα λιγότερα κινούµενα µέρη, ενώ είναι σαφώς πιο αποδοτικό ενεργειακά, µε πρακτικά αµελητέες ανάγκες συντήρησης. Η τιµή του ΜΙΝΙ Cooper SE ξεκινά από τα €33.960. Με την κρατική επιδότηση του προγράµµατος «Κινούµαι Ηλεκτρικά» η αρχική τιµή µειώνεται στα €28.485. 

ΜΙΝΙ

To MINI Cooper SE Countryman ALL4 µε τη σειρά του, ξεκινά από €40.780 και συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης µε έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που από κοινού αποδίδουν συνολικά 220 PS. Χάρη στο εξελιγµένο σύστηµα ALL4, η κίνηση µπορεί να µεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, συνδυάζοντας τις υψηλές επιδόσεις µε τη δυνατότητα οδήγησης ακόµα και µακριά από τον πολιτισµό που συνεπάγεται η άσφαλτος. Την ίδια στιγµή, το αυτοκίνητο µπορεί να καλύψει περισσότερα από 50 km αµιγώς ηλεκτρικά, χωρίς να ρυπαίνει καθόλου σε τοπικό επίπεδο, µε ελάχιστο κόστος χρήσης και σηµαντικά φορολογικά οφέλη.

Είναι σαφές πως όλα τα παραπάνω, µαζί µε πολλά ακόµα που έρχονται, προδιαγράφουν την επόµενη ηµέρα της MINI. Μια σιωπηλή επανάσταση που ηλεκτρίζει.


Κλείσε ένα test-drive και γνώρισε την ηλεκτρική γκάμα της MINI εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube