Honda CR-V Hybrid: Κορυφαία συστήματα ενεργής και παθητικής ασφάλειας

Honda CR-V Hybrid: Κορυφαία συστήματα ενεργής και παθητικής ασφάλειας

Διάφορες έξυπνες τεχνολογίες βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση στο νέο CR-V Hybrid και χωρίς να τις αντιλαμβάνεστε πολλές φορές, φροντίζουν για την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών.

Το Honda CR-V Hybrid προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας χάρη στο νέο, ισχυρότερο και πιο άκαμπτο πλαίσιο και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με την οποία εξοπλίζεται. Έτσι, μπορείτε να νιώθετε ήσυχοι πως η οικογένειά σας βρίσκεται σε καλά χέρια, καθώς οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Honda δημιούργησαν ένα όχημα που έχει τη δυνατότητα να αποφεύγει τα ατυχήματα και να προστατεύει τους επιβάτες στη σπάνια περίπτωση που μπορεί να συμβούν.

Η νέα πλατφόρμα του Honda CR-V Hybrid εξελίχθηκε με γνώμονα την παθητική ασφάλεια και με στόχο την προστασία των επιβατών από κάθε είδους σύγκρουση. Η δομή Advanced Compatibility Engineering νέας γενιάς αποτελείται από ένα δίκτυο δομικών στοιχείων που μοιράζουν πιο ομοιόμορφα την ενέργεια της σύγκρουσης, μειώνοντας τις δυνάμεις που καταλήγουν στην καμπίνα των επιβατών σε περίπτωση εμπρόσθιας, πλευρικής ή οπίσθιας σύγκρουσης.

Εκτός από την παθητική ασφάλεια, το SUV της Honda διακρίνεται και στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας χάρη στο πακέτο Honda Sensing που περιλαμβάνει μια πλούσια γκάμα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού και ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, τα συστήματα προειδοποιούν τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους και επεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη, προστατεύοντας τους επιβαίνοντες σε πολλαπλά σενάρια. To Honda Sensing περιλαμβάνει:

  • Collision Mitigation Braking System: Προειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό και στη συνέχεια ακινητοποιεί το όχημα ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα, σε περίπτωση που η σύγκρουση με κάποιο προπορευόμενο όχημα κριθεί αναπόφευκτη.

  • Forward Collision Warning: Σκανάρει το δρόμο και ειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά σε περίπτωση κινδύνου.

  • Lane Departure Warning: Ελέγχει αν το αυτοκίνητο παραμένει στη λωρίδα κυκλοφορίας του και όταν ξεφεύγει χωρίς τη χρήση φλας ειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά, οπτικά και απτικά (μέσω δόνησης στη στεφάνη του τιμονιού) ώστε να διορθώσει την πορεία του.

  • Road Departure Mitigation: Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την κάμερα που βρίσκεται στο παρμπρίζ, αντιλαμβάνεται πότε το όχημα ξεφεύγει της πορείας του και μέσω της ηλεκτρικής υποβοήθησης του τιμονιού το επαναφέρει αυτόματα στη σωστή πορεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και η χρήση των φρένων ενώ το σύστημα απενεργοποιείται πλήρως όταν ο οδηγός ανακτήσει τον έλεγχο.

  • Lane Keeping Assist System: Διατηρεί το όχημα στο μέσο της λωρίδας κυκλοφορίας διαβάζοντας την χάραξη του δρόμου μέσω κάμερας και κάνοντας αυτόματα διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι όποτε αυτό χρειαστεί.

  • Adaptive Cruise Control: Επιτρέπει στον οδηγό να θέσει την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, αναλαμβάνοντας το γκάζι και το φρένο.

  • Traffic Sign Recognition: Εντοπίζει και διαβάζει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, και στη συνέχεια τα απεικονίζει στην οθόνη του πίνακα οργάνων

  • Intelligent Speed Assistance: Προσαρμόζει το ανώτατο όριο ταχύτητας που έχει θέσει ο οδηγός στο όριο ταχύτητα της τελευταίας σήμανσης που εντοπίστηκε από το Traffic Sign Recognition.

  • Intelligent Adaptive Cruise Control: Ένα έξυπνο σύστημα που προβλέπει και αντιδρά αυτόματα σε περίπτωση που κάποιο προπορευόμενο όχημα εισέλθει στη λωρίδα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο. Μια κάμερα και ένα ραντάρ παρακολουθούν τη θέση των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο και ένας αλγόριθμος που εξελίχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα στο οδικό δίκτυο της Ευρώπης προβλέπει τις πιθανές ενέργειες των άλλων οδηγών.

  • Multi-angle rear view camera: Προσφέρει στον οδηγό ορατότητα έως και 180 μοιρών κατά την όπισθεν, αλλά και μια πανοραμική εικόνα του χώρου περιμετρικά του οχήματος.

Επιπλέον, το Honda CR-V Hybrid εξοπλίζεται με το σύστημα Vehicle Stability Assist που βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο κατά την επιτάχυνση, την επιβράδυνση και τις στροφές. Τέλος, το σύστημα Deflation Warning για τα ελαστικά προειδοποιεί τον οδηγό όταν αυτά χάνουν αέρα ώστε να σταματήσει εγκαίρως και να διορθώσει τη βλάβη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube