Βιώσιμο SUV σημαίνει VW Tiguan eHybrid

Βιώσιμο SUV σημαίνει VW Tiguan eHybrid

Best-seller της φίρμας, το Volkswagen Tiguan στην έκδοση eHybrid με τα 245 άλογα έρχεται να δώσει τη βιώσιμη, οικονομική, αλλά ταυτόχρονα σπορ εκδοχή του SUV από το Wolfsburg.

VW Tiguan eHybrid

Πιστό στη διακριτική αισθητική φιλοσοφία του Wolfsburg, το Volkswagen Tiguan ξεχωρίζει στον δρόμο με τη καρέ, στιβαρή κορμοστασιά του. Και το βράδυ από την αναγνωρίσιμη φωτεινή υπογραφή με το πρόσθετο πλεονέκτημα μιας ευπρόσδεκτης κινηματικής στα φώτα υποδοχής και στα φλας. Σε επιλεγμένες εκδόσεις δε, με αυτοπροσαρμοζόμενα φώτα IQ.Light με LED. Αρκετά για να κάνουν τη νύχτα μέρα χωρίς να θαμπώσουν τους απέναντι.

Για όποιον θα ήθελε να δώσει σπορ look, αν δεν καταφύγει στην έκδοση R-Line, υπάρχει η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού. Πληθωρική και μέσα από την οποία μπορείς να επιλέξεις μεγαλύτερες ζάντες που γεμίζουν αυτούς τους επιβλητικούς θόλους, σπορ ουσία με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ για την ανάρτηση… Και ένα πλήθος αξεσουάρ για να το εξατομικεύσεις, φτιάχνοντας το δικό σου Tiguan.

Στην καμπίνα, η στιβαρότητα με την ποιότητα συνδυάζονται όπως μόνο η VW γνωρίζει να το κάνει. Με ένα εσωτερικό που μπορεί να γίνει ηλιόλουστο με την επιλογή της τεράστιας πανοραμικής οροφής που ανοίγει στο εμπρός κομμάτι της.

VW Tiguan eHybrid

Το εξαιρετικά χρηστικό VW Tiguan παρέχει κορυφαίο πλάτος στους αγκώνες, πάνω από 1,5 m. Με έντονη την αίσθηση της ευρυχωρίας, αλλά και την ουσία, φιλοξενώντας στο σαλόνι του πέντε ενηλίκους. Οι οποίοι και απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα, επικουρούντος του τριζωνικού κλιματισμού.

Άλλη πρακτική πτυχή του Tiguan σε καθημερινή βάση, τα συρόμενα πίσω καθίσματα. Εξοικονομώντας χώρο στο πορτμπαγκάζ χωρίς να χρειάζεται να τα αναδιπλώσεις. Με τις μπαταρίες δε, να είναι ενσωματωμένες κάτω από το δάπεδο, το πορτμπαγκάζ προσφέρει κορυφαία χωρητικότητα, από 476 έως 615 λίτρα.

Πατώντας το στάρτερ, ανάβει το ψηφιακό «πιλοτήριο». Πλήρως διαμορφώσιμο, προσαρμόζεται στις επιθυμίες του οδηγού. Με εμφάνιση κλασικών καντράν, χαρτογράφηση πλήρους οθόνης ή συνδυασμός και των δύο. Ό,τι επιλέξεις. Η διαμόρφωση επεκτείνεται επίσης στην κεντρική οθόνη των 9,2 ιντσών με το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός συστήματος widget.

VW Tiguan eHybrid

To μόνο που έχεις να κάνει στη συνέχεια είναι να βάλεις τον λεβιέ στο «D». Και το VW Tiguan eHybrid, από προεπιλογή, θα ξεκινήσει σε ηλεκτρική λειτουργία για να καλύψει 45+ km. Πατώντας το κουμπί e-Mode που βρίσκεται στα δεξιά του λεβιέ περνάς σε υβριδική λειτουργία. Ή ξαναφορτίζεις την μπαταρία καθ’ οδόν, με γεννήτρια τον κινητήρα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο υβριδικός συνδυασμός του Tiguan eHybrid και η μπαταρία με τις 10,4 kWh ανταποκρίνονται στις καθημερινές μετακινήσεις με σχεδόν μηδενική κατανάλωση. Αλλά πάντα με τους 245 ίππους και τα 400 Nm να βρίσκονται εκεί, σε πρώτη ζήτηση, βάζοντας φωτιά στην άσφαλτο…

Η γκάμα του Volkswagen Tiguan τώρα διατίθεται μέσω ενός νέου προνομιακού προγράμματος αγοράς. Με τιμή εκκίνησης τις €28.900 και επιτόκιο 3,9%, γίνε κι εσύ μέλος της μεγάλης κοινότητας του Tiguan από €249 τον μήνα.

VW Tiguan eHybrid

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube