ABB Terra 360: Τρία λεπτά φόρτιση, 100 km αυτονομία! [video]

ABB Terra 360: Τρία λεπτά φόρτιση, 100 km αυτονομία! [video]

Η ΑΒΒ παρουσίασε το νέο ταχυφορτιστή Terra 360 ο οποίος σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να φορτίσει οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα σε 15’.

Εχθές, η ελβετική ABB παρουσίασε τον Terra 360 που σύμφωνα με τα specs αποτελεί τον πιο γρήγορο ταχυφορτιστή στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η μέγιστη ισχύς του ανέρχεται στα 360 kW όπως υποδηλώνει η ονομασία του και έχει τη δυνατότητα να φορτίσει πλήρως οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε λιγότερα από 15’.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας μάλιστα, αρκούν λιγότερα από 3’ φόρτισης, για να εξασφαλίσουν σε κάθε όχημα ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 km.

ABB Terra 360 
Τα ευχάριστα νέα για τους χρήστες του όμως δεν σταματούν εδώ. Ένα άλλο ένα χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως μπορεί να προσφέρει παράλληλη φόρτιση σε έως και σε τέσσερα αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιος μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση σε κάποιο άλλο όχημα που προηγήθηκε, αλλά να συνδεθεί σε μια από τις υπόλοιπες τρεις θέσεις που προσφέρει.

ABB Terra 360
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αξίζει να αναφέρουμε πως προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης για διαμόρφωση της αισθητικής του, δίνει εύκολη πρόσβαση σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, ενώ μπορεί να ενσωματώσει οθόνη 27” για προβολή διαφημιστικών βίντεο και φωτογραφιών.

Ο Terra 360 θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του έτους που διανύουμε, ενώ μέσα στο 2022 θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ, η Λατινική Αμερική και η Ασία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube