50 χρόνια Porsche 911 Carrera RS 2.7 [video]

50 χρόνια Porsche 911 Carrera RS 2.7 [video]

H ducktail αεροτομή της αποτέλεσε το κύριο χαρακτηριστικό του ταχύτερου Γερμανικού αυτοκινήτου παραγωγής, εκείνη την εποχή. Η 911 Carrera RS 2.7 θα κλείσει σύντομα τα 50 έτη της και η Porsche το γιορτάζει με ένα μικρό video.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αυτό που αντίκρυζε ο πελάτης που θα έμπαινε στις αντιπροσωπείες της Porsche ήταν οι κλασικές 911, D Series, E Series και F Series, με κινητήρες 2,2 και 2,4 λίτρων, έχοντας μικροδιαφορές μεταξύ τους ανάλογα με την έκδοση. Το φθινόπωρο, ωστόσο, στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, έμελλε να παρουσιαστεί μία νέα, συγκλονιστική εκδοχή του αυτοκινήτου. Η Carrera RS 2.7.

Επρόκειτο για την πρώτη 911 που έφερε το λογότυπο «Carrera», μια αναφορά στον κλασικό αγώνα δρόμου Carrera Panamericana. Η έκδοση αυτή αξιοποιούσε την αγωνιστική τεχνογνωσία της φίρμας, σε ένα αυτοκίνητο δρόμου. «Περισσότερη ισχύς μέσω μεγαλύτερου κυβισμού, με λιγότερο βάρος». Οι πρωτιές όμως δεν σταματούσαν εκεί.

Σημειώστε πως αποτέλεσε το πρώτο σπορ πρώτο σπορ αυτοκίνητο δρόμου που χρησιμοποίησε εμπρός και πίσω αεροδυναμικά spoiler, για βελτιωμένη οδηγική ευστάθεια και υψηλότερη τελική ταχύτητα. Οι τροχοί μπροστά και πίσω είχαν διαφορετική διάσταση, ώστε να εξασφαλίζουν υψηλότερες ταχύτητες στις στροφές και βελτιωμένο φρενάρισμα.

Για τη μείωση του βάρους χρησιμοποιήθηκαν λεπτότερα παρμπρίζ, πιο λεπτές λαμαρίνες, ενώ αποξηλώθηκαν κάθε λογής ανέσεις. Πέρα από τα δύο ελαφριά μπάκετ καθίσματα δεν συναντούσε κανείς στο εσωτερικό ταπέτα, ρολόι ή ραδιόφωνο. Ούτε καν χερούλια για το άνοιγμα των θυρών. Ακόμα και το σήμα Carrera ήταν φτιαγμένο από πλαστικό.  Με αυτό τον τρόπο εξοικονομήθηκαν 115 κιλά βάρους (συνολικά 960 kg) σε σχέση με μία συμβατική, Touring έκδοση. 

Αναφορικά με το μοτέρ, ο κυβισμός του ανερχόταν στα 2.687 cc, εκτοξεύοντας έτσι την ισχύ στα 210 PS. Τα πρώτα 100 km/h έρχονταν από στάση σε μόλις 5,8” ενώ τη τελική ταχύτητα άγγιζε τα 245 km/h. Η 911 Carrera RS 2.7 (RS από το Rennsport/ Race Sport) δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ξεκίνησε τη δική της εποποιΐα στη Γερμανική φίρμα. Και αυτήν ακριβώς έρχεται να γιορτάσει στις μέρες μας η Porsche, με το μικρό video που ακολουθεί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube