24h του Le Mans: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο

24h του Le Mans: Αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο

Ο προγραμματισμένος για τον Ιούνιο 24ωρος αγώνας πήρε ήδη αναβολή, με νέα ημερομηνία διεξαγωγής τις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Αυτό τον Ιούνιο, τα αγωνιστικά πρωτότυπα δεν θα γυρίζουν επί 24 ώρες στο Circuit de la Sarthe, όπως συμβαίνει κάθε άλλη χρονιά. Ο σημαντικότερος αγώνας αντοχής του κόσμου, που ήταν να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου, αναβλήθηκε, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας λέσχης Automobile Club de l’Ouest, Pierre Fillon, δήλωσε: «Η αναβολή του αγώνα είναι η πιο σωστή ενέργεια, υπό τις παρούσες συνθήκες. Πάνω απ’ όλα, ζητώ από όλους να μη ρισκάρουν την υγεία τη δική τους, των ανθρώπων που αγαπούν, και κάθε άλλου ανθρώπου. Σήμερα, ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού είναι ό,τι σημαντικότερο. Η σκέψη μας είναι με το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται άοκνα για το καλό όλων μας».

Συμπλήρωσε ακόμη πως «η αναβολή του 24ωρου θα επιβάλει αλλαγές στο πρόγραμμα των θεσμών WEC και ELMS, με τις αλλαγές να ανακοινώνονται σύντομα. Δεν θα γίνουν συμβιβασμοί στην ασφάλεια και στην ποιότητα των εκδηλώσεών μας. Αγωνιζόμενοι, χορηγοί, φίλοι του σπορ, ιατρικό προσωπικό και οργανωτές, είναι ώρα να συνεργαστούμε περισσότερο από ποτέ».

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου. Όσοι είχαν προμηθευτεί ήδη τα εισιτήριά τους για τον αγώνα μπορούν να τα κρατήσουν για τότε, αφού θα ισχύουν χωρίς καμία αλλαγή, ή να τα ακυρώσουν και να αποζημιωθούν, συμπληρώνοντας αυτή την αίτηση.

[Πηγή: Le Mans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube