24 ώρες του Le Mans: Τα highlights του Hyperpole [video]

24 ώρες του Le Mans: Τα highlights του Hyperpole [video]

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα πραγματοποιηθεί η 89η διοργάνωση των 24 ωρών του Le Mans. Η Toyota GR010 Hybrid του Kamui Kobayashi θα εκκινήσει από την πρώτη θέση, σε έναν αγώνα που φέτος περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές.

Αυτό που όλοι περιμένουν να δουν είναι το τι θα φέρει η επόμενη μέρα από την κατάργηση της κορυφαίας κατηγορίας αγωνιστικών LMP1. Οι νέοι κανονισμοί έχουν θεσπίσει μία νέα λίγκα, Hypercar, η οποία αποτελείται από δύο τύπους αυτοκινήτων. Τα LMH (Le Mans Hypercar) που θα θαυμάσουμε φέτος και τα LMDh (Le Mans Daytona h) που θα μπουν στην εξίσωση από το 2022. 

Στην πρώτη hyperpole που πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρατάχθηκαν πέντε hypercars, τα οποία είχαν πρακτικά μισή ώρα σε καθαρή πίστα, να επιτύχουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Πέρα από την Toyota, που κατεβαίνει με δύο αυτοκίνητα και με αξιώσεις να κερδίσει ένα ακόμα τίτλο, στην κατηγορία των hypercars συναντάμε μία συμμετοχή της Alpine Elf Matmut, με το Alpine A480 – Gibson και δύο ακόμα συμμετοχές της Glickenhaus Racing, με τα Glickenhaus 007 LMH. Τα τελευταία χρησιμοποιούν ένα twin-turbo V8, χωρητικότητας 3,5 λίτρων για την κίνησή τους, σε αντίθεση με τα Toyota GR010 Hybrid που φέρουν υβριδικό σύστημα, με ένα 3.5 V6 πίσω και ηλεκτροκινητήρα μπροστά.

Από εκεί και πέρα, μεγάλος ανταγωνισμός αναμένεται στην κατηγορία LMP2, με 25 συμμετοχές. Με δεδομένο, δε, πως η κορυφαία LMH είναι υποδεέστερη της LMP1 και υπολογίζεται τα μονοθέσια να γυρίζουν στο 3:30 min, υπό συνθήκες θα μπορούσαμε ακόμα και να εξετάσουμε την πρώτη θέση της γενικής να καταλήγει σε κάποιο αγωνιστικό της LMP2. 

Κάτι αντίστοιχο για τον ανταγωνισμό ισχύει και για τις χαμηλότερες κατηγορίες, LM GTE Pro και LM GTE AM. Ειδικά για την πρώτη από αυτές, υπολογίστε την εργοστασιακή συμμετοχή των Porsche, Ferrari και Corvette, η οποία θα κάνει τα πράγματα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Εκεί οι Porsche δείχνουν να γυρίζουν την πίστα οριακά γρηγορότερα, με βάση τα δοκιμαστικά, αυτό όμως δεν λέει πολλά για τον αγώνα, όπου μέσα σε 24 ώρες τα πάντα μπορούν να συμβούν. 

Παρακάτω ακολουθεί ένα video με τα καλύτερα στιγμιότυπα από το πρώτο Hyperpole. Η εκκίνηση του αγώνα έχει οριστεί για αύριο, 21 Αυγούστου, και ώρα 17.00 τοπική. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube