node/31466

24 Ώρες του Le Mans: Πρώτη νίκη για Toyota και Alonso [video]

O Ισπανός έκανε το δεύτερο βήμα προς το «τριπλό στέμμα», παίρνοντας τη νίκη μαζί με τους Buemi και Nakajima.

Τα δύο πρωτότυπα TS050 HYBRID είχαν μεταξύ τους μονομαχία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πολύ μπροστά από τις ιδιωτικές συμμετοχές της κατηγορίας LMP1, και άλλαζαν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους το πρώτο εξάωρο.

Το Νο.7 αυτοκίνητο των Kamui Kobayashi, Mike Conway and Jose Maria Lopez άνοιξε μια καλή διαφορά την 7η ώρα του αγώνα, η οποία κατά την Toyota οφειλόταν σε χρόνο που έχασε ο Sebastien Buemi με το No.8 αυτοκίνητο στις λεγόμενες «αργές ζώνες» που ισοδυναμούν με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στην F1. Η διαφορά μεταξύ των δύο πρωτοτύπων αυξήθηκε πολύ την επόμενη ώρα, όταν το No.8 τιμωρήθηκε με ποινή stop & go 60” για υπέρβαση ταχύτητας σε αργή ζώνη. 
Έτσι το Toyota No.7 βρέθηκε πάνω από 2 λεπτά μπροστά, αλλά το Νο.8 άρχισε να το πλησιάζει τις πρώτες πρωινές ώρες όταν ο Alonso ξεκίνησε τη δεύτερη βάρδια του στο τιμόνι.
 
Ο Ισπανός έκανε συνολικά 4 βάρδιες – ζητώντας να παραμείνει και για παραπάνω. Σε κάποιες φάσεις κέρδιζε έως και 5” στο γύρο σε σχέση με τον Lopez, πριν παραδώσει το τιμόνι στον Nakajima. Ο Ιάπωνας έφτασε τον Αργεντινό στα 2” πριν κι αυτός παραδώσει στον Kobayashi.

Το Νο.7 σταθεροποίησε τη διαφορά στη συνέχεια, αλλά τελικά ο Νakajima πέρασε τον συμπατριώτη του στην είσοδο της Mulsanne, ενώ συμπληρώνονταν τα δύο τρίτα του αγώνα.
 
Το Νο.8 άνοιξε σιγά-σιγά τη διαφορά, αλλά έγινε ξεκάθαρο φαβορί στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα όταν ο Buemi παράδωσε στον Alonso κατά τη διάρκεια περιόδου safety car, ενώ το Νο.7 περίμενε να λήξει η περίοδος για να αλλάξει οδηγό. Η μοίρα του Νο.7 σφραγίστηκε όταν ο Kobayashi δεν σταμάτησε τη στιγμή που έπρεπε για ανεφοδιασμό και αναγκάστηκε να κάνει έναν πολύ αργό γύρο για να μη μείνει από βενζίνη. Επιπλέον, ο Kobayashi αναγκάστηκε να εκτίσει δύο ξεχωριστές ποινές stop & go 10” για υπέρβαση της επιτρεπόμενης ποσότητας καυσίμου και του επιτρεπόμενου αριθμού γύρων ανά βάρδια.

Έτσι το Νο.7 Toyota έμεινε ένα γύρο πίσω και το Νο.8 νίκησε άνετα, συμπληρώνοντας συνολικά 388 γύρους για τον πρώτο θρίαμβο της Toyota στον ιστορικό αγώνα.

Τρίτο γενικής τερμάτισε το Νο.3 Rebellion-Gibson R-13 των Thomas Laurent, Mathias Beche και Gustavo Menezes, που ήταν 12 γύρους πίσω από το νικητή.
Το Νο.26 G-Drive Racing ORECA των Jean-Eric Vergne, Andrea Pizzitola και Romain Rusinov επαλήθευσε τα προγνωστικά που το ήθελαν πρώτο φαβορί στην κατηγορία LMP2, καθώς πήρε τη νίκη στην κατηγορία όντας μπροστά σχεδόν όλο τον αγώνα.

Porsche schwein Le Mans 2018
  
Η Porsche ήταν άπιαστη στην κατηγορία αυτοκινήτων παραγωγής GTE Pro με τις δύο εργοστασιακές 911 RSR, τις βαμμένες σε ρετρό χρώματα, οι οποίες έκαναν το «ένα-δύο». Νικητές ήταν οι Kevin Estre, Michael Christensen και Laurens Vanthoor με το Νο.92 «ροζ γουρούνι» (φωτ. επάνω), μπροστά από την 911 Νο.91 τη βαμμένη στα χρώματα της Rothmans. Tρίτη η επίσημη Ford GT No.68, που έδωσε μάχη με τη δεύτερη Porsche.

Τέλος, τη νίκη στην «ερασιτεχνική» κατηγορία GTE Am πήρε άνετα η Νο.77 Porsche της ομάδας Dempsey-Proton, πολύ μπροστά από τη Ferrari No.54.
 

node/39399

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου: Έναρξη με 59 συμμετοχές αυτό το Σαββατοκύριακο

Οι αγώνες Αναβάσεων ξεκινούν από τον Αχλαδόκαμπο στις 4-5 Ιουλίου, με 59 οδηγούς να προετοιμάζονται για το πρώτο “Go” της αγωνιστικής χρονιάς.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου: Έναρξη με 59 συμμετοχές αυτό το Σαββατοκύριακο

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για τη διεξαγωγή της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου, η οποία θα αποτελέσει την πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, στις 4-5 Ιουλίου. Το δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας την πρώτη φετινή διοργάνωση Ανάβασης ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτων (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.), με τον αγώνα να προσελκύει τη συμμετοχή 59 οδηγών, οι οποίοι φιλοδοξούν να επανέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στη δράση.

Η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου έχει ως επίκεντρο την περιοχή της Αρκαδίας και συγκεκριμένα την Επαρχιακή Οδό Άργους-Τριπόλεως, ενώ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 km από το Ναύπλιο και 35 km από την Τρίπολη. Η διαδρομή έχει μήκος 6,2 km, γεγονός που την καθιστά στη μεγαλύτερη του πρωταθλήματος. Λόγω μορφολογίας, καθώς συνδυάζει γρήγορα και τεχνικά κομμάτια σε οδόστρωμα που παρέχει εξαιρετική πρόσφυση, συνιστά πόλο έλξης για τους οδηγούς, οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν τη διοργάνωση με την παρουσία τους. Έτσι και φέτος, ο αριθμός των οδηγών που έχουν δηλώσει συμμετοχή κρίνεται, δεδομένων και των δυσμενών συνθηκών της εποχής μας λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

Όσον αφορά στις 59 συμμετοχές της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου, η αρχή θα γίνει ως είθισται από την πάντοτε ανταγωνιστική Ομάδα Ν, η οποία έχει προσελκύσει συνολικά 11 οδηγούς, έχοντας ως πολυπληθέστερη κλάση τη Ν2, με 7 συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο της Ομάδας Α, τον καλύτερό τους εαυτό θα δώσουν 9 οδηγοί, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι 15 αγωνιζόμενοι στην θεαματική Ομάδα Ε. Η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές είναι η Formula Saloon, στο πλαίσιο της οποίας θα λάβουν μέρος 17 οδηγοί και από την οποία είναι αναμένεται να προκύψουν οι ταχύτεροι χρόνοι της ημέρας. Ο επίλογος των αγωνιστικών περασμάτων, θα γραφτεί από τα 7 Ιστορικά αυτοκίνητα που θα βρεθούν στην Αρκαδία για το πρώτο ραντεβού της χρονιάς, δίνοντας το δικό τους χρώμα στην Ανάβαση. Δείτε την αναλυτική λίστα με τους 59 συμμετέχοντες στο αρχείο pdf που επισυνάπτεται παρακάτω.

Από πλευράς προγράμματος, οι Χρονομετρημένες Δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο 4 Ιουλίου, ενώ το κυρίως μενού θα “σερβιριστεί” την Κυριακή 5 Ιουλίου, με την έναρξη του αγώνα να έχει προγραμματιστεί για τις 10:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί σε Live Streaming από τη σελίδα edopeloponnisos.gr.

Η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων. Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

ΜΑΡ

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2020 – Πρόγραμμα

Σάββατο 4 Ιουλίου
•    Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος, ώρα 08:00 (Γραμματεία)
•    Διανομή  εντύπων και αριθμών συμμετοχής, ώρα 09:00 (Γραμματεία)
•    Υποχρεωτική ενημέρωση αγωνιζόμενων (πιτς) & κλείσιμο διαδρομής, ώρα 09:00
•    Έναρξη Χρονομετρημένων Δοκιμών, ώρα 10:30
Κυριακή 5 Ιουλίου
•    Κλείσιμο διαδρομής, ώρα 09:30
•    Εκκίνηση αγώνα, ώρα 10:00
•    Tελικός Τεχνικός Έλεγχος, μετά το τέλος του αγώνα (Parc Ferme)
•    Δημοσίευση αποτελεσμάτων, μετά το τέλος του αγώνα (Γραμματεία)
•    Απονομή Επάθλων, 2 ώρες μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, σε χώρο που θα ανακοινωθεί

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί, τόσο το Σάββατο 4 Ιουλίου, όσο και την Κυριακή 5 Ιουλίου, στο χώρο εκκίνησης της ανάβασης. Στο ίδιο σημείο, θα βρίσκονται ο Επίσημος Πίνακας Ανακοινώσεων, καθώς και το Γραφείο Τύπου.

Live timing: www.infomega.gr/live/
Live streaming:  Εδώ Πελοπόννησος
Website αγώνα: www.assoaamotorsport.blogspot.com
Email: assoaa@ymail.com
Facebook: Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974759800, 6974476407

[Δελτίο Τύπου ΑΣΣΟΑΑ / Φωτογραφία: Photorallypress]

node/39391

Αυτό είναι το αγωνιστικό VW Golf VIII GTI GTC

To πρώτο αγωνιστικό που βασίζεται στο Volkswagen Golf GTI όγδοης γενιάς έκανε την εμφάνισή του στη Νότιο Αφρική.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Αυτό είναι το αγωνιστικό VW Golf VIII GTI GTC

Η Volkswagen Motorsport παρουσίασε το αγωνιστικό VW Golf VIII GTI GTC με το οποίο θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα Global Touring Cars (GTC) στη Νότιο Αφρική.

Το νέο μοντέλο αντικαθιστά το αγωνιστικό Jetta GTC μετά από τέσσερις σεζόν. Ο λόγος που η Volkswagen επέλεξε το νέο Golf GTI ως βάση, είναι για να προωθήσει την αντίστοιχη έκδοση δρόμου, καθώς το Jetta δεν διατίθεται πλέον ως δεξιοτίμονο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα VW Golf VIII GTI, GTD και GTE

Το αγωνιστικό Golf VIII με τη γαλάζια φορεσιά και τα γκρι, μπλε και κόκκινα γραφικά, ξεχωρίζει αισθητικά από το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει προέκταση στον εμπρός προφυλακτήρα, επιπλέον εισαγωγή αέρα στη θέση της πινακίδας, εσοχές στο καπό, φουσκωμένα φτερά, τροχούς αγωνιστικού τύπου, πλευρικά μαρσπιέ και μια τεράστια σταθερή φτερούγα στο πίσω μέρος που στηρίζεται στην πίσω πόρτα.

VW Golf VIII GTI GTC

Το εσωτερικό έχει απογυμνωθεί από οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο με στόχο την εξοικονόμηση βάρους, με αποτέλεσμα να μη θυμίζει σε τίποτα την έκδοση παραγωγής. Εκεί βρίσκουμε bucket κάθισμα οδηγού, flat-bottom τιμόνι, πλήρες ρολ κέιτζ, πυροσβεστήρα, και ένα βασικό πάνελ στο ταμπλό με τους διακόπτες που χρειάζονται στην πίστα.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η Volkswagen Motorsport δεν ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως είναι γνωστό πως σύμφωνα με τους κανονισμούς του GTC, όλα τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν χρησιμοποιούν το ίδιο σωληνωτό πλαίσιο από χρωμόλυ, κινητήρα, κιβώτιο, εγκέφαλο, τροχούς, ελαστικά και ανάρτηση.

Το πρωτάθλημα Global Touring Cars (GTC) ξεκίνησε στη Νότιο Αφρική το 2016 και περιλαμβάνει τις κατηγορίες GTC1 και GTC2. Το 2020 το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε ακόμα λόγω πανδημίας, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο. Στην επόμενη σεζόν του 2021, η Volkswagen Motorsport θα τρέξει με δύο Golf GTI στο GTC1, με οδηγούς τους Keagan Masters (πρωταθλητής GTC1 του 2019) και Daniel Rowe (πρωταθλητής GTC2 του 2016). 

[Πηγή: Volkswagen Motorsport]