Νέο Opel Astra K @ Nürburgring

Νέο Opel Astra K @ Nürburgring

To Opel Astra K 2016 έκανε τους πρώτους δοκιμαστικούς γύρους του στο Nürburgring Nordschleife στις 24 Ιουνίου.

Η υπάρχουσα γενιά του Opel Astra βρίσκεται στους δρόμους κοντά πέντε χρόνια, ενώ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια υπέστη και φρεσκάρισμα.

Το γεγονός ότι η Opel δουλεύει ήδη πάνω στην επόμενη γενιά δεν μας κάνει εντύπωση. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το νέο Opel Astra που θα παρουσιαστεί το 2016 θα διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση που θα παραπέμπει στο πρωτότυπο Opel Monza με σκοπό να του χαρίσουν οι σχεδιαστές έναν πιο premium «αέρα». Κάτι που βέβαια δεν φαίνεται στο μουλάρι δοκιμών.

Λίγα πράγματα έχουν διαρρεύσει για την επόμενη γενιά, αλλά γνωρίζουμε ότι θα βασίζεται σε μία βελτιωμένη εκδοχή της υφιστάμενης πλατφόρμας Delta και θα προσφέρεται με τρεις τύπους αμαξώματος: 3/5θυρο, στέισον και κάμπριο.

Μεγάλα νέα έρχονται και κάτω από το καπό, με τη βασική έκδοση κινητήρα να αφορά το νέο 1.0 ECOTEC DIT, που πρωτοείδαμε στο Adam, στην έκδοση με τους 115 PS. Ακόμα, όλα τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι καινούργια, ελαφρύτερα και με ακριβέστερο και ευκολότερο χειρισμό.