Νέα Porsche Panamera 2017 @ Nürburgring

Νέα Porsche Panamera 2017 @ Nürburgring

Η νέα Porsche Panamera που θα παρουσιαστεί το 2017, πιστεύεται ότι δοκιμάζεται στο Nürburgring με νέα μοτέρ V6 και V8.

Ένα ζευγάρι από το επόμενο μοντέλο της Porsche Panamera που θα κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια συνελήφθη από το φακό του ΤouriClips σε δοκιμές στο Nürburgring.

Τα αυτοκίνητα είναι πιθανό να φορούν κινητήρα νέας γενιάς, V6 ή/και V8, όπως ψιθυριζόταν του τελευταίους μήνες ότι ετοιμάζει η Porsche.

Η επόμενη γενιά της Panamera, που θα εμφανιστεί το 2016-17, θα βασίζεται στη νέα προσαρμοζόμενη πλατφόρμα MSB (Modular Standard Platform) του VW Group, για αυτοκίνητα με κινητήρα εμπρός και κίνηση πίσω. Αυτή η επιλογή ενισχύει τις φήμες ότι τα αυτοκίνητα ανεξάρτητα με τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα τους θα διατίθενται σε πισωκίνητη και τετρακίνητη έκδοση.

Η δομή θα χρησιμοποιεί μικτά υλικά, μια αναγκαστική προσέγγιση προκειμένου να ανταποκρίνεται στους νέους κανονισμούς ασφαλείας. Έτσι, θα χρησιμοποιείται σε μεγάλη έκταση το αλουμίνιο για να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, ενώ την ίδια στιγμή χάλυβας υψηλής αντοχής θα χρησιμοποιείται σε εκείνα τα μέρη της δομής που δέχονται τα μεγάλα φορτία μιας σύγκρουσης.

Η νέα Porsche Panamera θα παραμείνει επίσης στην ίδια χωροταξική φιλοσοφία με το τωρινό αυτοκίνητο, όπου τέσσερις ενήλικοι κάθονται σε μεγάλα, χαμηλά τοποθετημένα καθίσματα με τη φαρδιά και ψηλή κονσόλα δαπέδου να διατρέχει όλο το μήκος της καμπίνας. Μια απόφαση που υπαγορεύτηκε εμπορική επιτυχία της Panamera που ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Η σημερινή ευρεία γκάμα των κινητήρων θα συνεχίσει να διατίθεται και με τη νέα γενιά της Panamera και θα περιλαμβάνει βενζινοκινητήρες και ντίζελ V6 νέας γενιάς, βενζινοκινητήρες V8 επίσης νέας γενιάς και επανφορτιζόμενες υβριδικές βενζινοηλεκτρικές εκδόσεις. Ωστόσο, στην επόμενη γενιά E-Hybrid θα προτιμηθεί ένας νέος V6 τούρμπο κατασκευής Porsche, αντί του κομπρεσοράτου V6 της Audi που χρησιμοποιείται τώρα.