Porsche K1, ετοιμάζεται το θηριώδες 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Porsche K1, ετοιμάζεται το θηριώδες 7θέσιο ηλεκτρικό SUV

Η Porsche K1 θα είναι το μεγαλύτερο κι ένα από τα πολυτελέστερα μοντέλα όλων των εποχών της γερμανικής εταιρείας.

H Porsche K1 αναμένεται να αποτελέσει το πιο μεγάλο και πολυτελές μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, όταν καταφτάσει στις αγορές το 2027. Για να είναι όμως στα γνωστά επίπεδα τελειομανίας της Στουτγάρδης, έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης.

Η Porsche K1 θα ανταγωνιστεί τις ηλεκτρικές Mercedes-Benz EQS SUV και BMW iX, αλλά και το νέο Range Rover EV και την πρώτη ηλεκτρική Ferrari. Απέναντί τους θα αντιπαραβάλλει 4ψήφιο αριθμό ιπποδύναμης και την τρίτη σειρά καθισμάτων.

Αμερικανοί, Κινέζοι κι Άραβες ήδη τρίβουν τα χέρια τους σε αναμονή της νέας Porsche K1

Porsche K1

Στις πρώτες φωτογραφίες από καμουφλαρισμένο πρωτότυπο δοκιμών, επιβεβαιώνεται ότι η Porsche K1 μοιάζει με Cayenne αλλά στο πιο μακρόστενο και χαμηλό. Αναμένεται να ενσωματώνει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που πρωτοείδαμε στη νέα Porsche Macan Electric.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο κακός χαμός με τις παραγγελίες της Porsche Macan Electric

Οι λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης δεν πρέπει να απογοητεύονται από τη μικρότερη απόσταση από το έδαφος. Η αερανάρτηση θα σηκώνει το αμάξωμα όταν είναι απαραίτητο, ενώ η 4διεύθυνση θα καθιστά πιο ευέλικτο το -άνω των 5 m- αμάξωμα.

Porsche K1

Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ένα πρωτότυπο με αμάξωμα προδιαγραφών παραγωγής να δοκιμάζεται έως και τρία χρόνια πριν από την προγραμματισμένη κυκλοφορία του. Κάτι αντίστοιχο όμως είχε συμβεί και με τη Macan Electric, που την πρωτοείδαμε καμουφλαρισμένη το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H ηλεκτρική Porsche 718 Boxster γυρίζει στο Nürburgring

Με ηλεκτρικό σύστημα 920V, η Porsche K1 θα φορτίζει ακόμα ταχύτερα από τα σημερινά 800V μοντέλα. Θυμίζουμε ότι η Taycan χρειάζεται μόλις 14' για το 10-80%.

Θα διαθέτει ψύξη λαδιού για τους κινητήρες της, αλλά παραμένει άγνωστο τι πακέτο μπαταριών θα χρησιμοποιεί. Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από 100 kWh κι αυτονομία 700 km κατά WLTP στην κορυφαία έκδοσή της.

Porsche K1

Από τη στιγμή που οι φήμες λένε ότι θα τιμάται άνω των €200.000 και θα στοχεύει κυρίως στις αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και των αραβικών κρατών, περιμένουμε ότι η πιο ισχυρή της έκδοση θα έχει 4ψήφιο αριθμό ιπποδύναμης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να πώς η Porsche Taycan Turbo GT κατέκτησε το Ring

Μην ξεχνάτε ότι η νέα Taycan Turbo GT αποδίδει άνω των 1.100 ίππων. Και βέβαια, το βάρος της 7θέσιας θηριώδους Γερμανίδας αναμένεται να ξεπερνά τα 2.500 kg.

Porsche K1

Η K1 θα είναι η πρώτη Porsche που θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα SSP Sport του ομίλου Volkswagen. Όταν λανσαριστεί, θα είναι η έκτη ηλεκτρική Porsche μετά την Taycan, την Macan Electric, τις ηλεκτρικές Porsche Boxster και Porsche Cayman που αναμένονται το 2025 και την ηλεκτρική έκδοση της Cayenne, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2026.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία της Γερμανίας, εκεί όπου συναρμολογούνται η Macan, η Cayenne κι η Panamera.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube