Προ των πυλών η επιστροφή του Toyota Starlet

Προ των πυλών η επιστροφή του Toyota Starlet

To Toyota Starlet είναι έτοιμο να επιστρέψει στην αγορά, αυτή τη φορά φέροντας τους λογότυπους GR.

Toyota Starlet GT Turbo

Τον τελευταίο καιρό, το πρότζεκτ Toyota Starlet είχε επανέλθει για τα καλά στις συζητήσεις γύρω από τον ιαπωνικό κολοσσό. Τα προ δύο εβδομάδων σενάρια μιλούσαν για μια ηλεκτρική παραλλαγή του εμβληματικού μοντέλου.

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το Toyota Starlet θα επιστρέψει με θερμικούς κινητήρες, με την επιμέλεια της Gazoo Racing! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από τα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης, οι μηχανικοί του τμήματος επιδόσεων της Toyota θέλουν να διατηρήσουν χαμηλά το βάρους του Starlet, διατηρώντας τον σπιρτόζικο χαρακτήρα της τελευταίας γενιάς. Για αυτό και η στόχευσή τους είναι να μην ξεπερνά τα 1.000 kg.

Το προσθιοκίνητο Toyota Starlet αναμένεται να φορά ένα 3κύλινδρο 1.300αρη μοτέρ, με απόδοση 150 ίππων. Δύσκολα πάντως θα το δούμε στα μέρη μας

Toyota Starlet

Προκειμένου να βελτιωθούν ακόμα περισσότερα τα οδηγικά χαρακτηριστικά του GR Starlet, αναμένουμε μία μικρή αύξηση των εξωτερικών του διαστάσεων, φτάνοντας τα 3,85 m. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι τροχοί, τα φρένα αλλά και το επιμέρους body kit του αυτοκινήτου θα συνηγορούν υπέρ του διασκεδαστικού χαρακτήρα του μοντέλου.

Κάτω από το καπό του προσθιοκίνητου (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέρη της οικογένειας) Toyota GR Starlet πιθανότατα θα βρίσκεται ένας 3κύλινδρος 1.300αρης κινητήρας, ικανός για 150 ίππους. Ουσιαστικά, μιλάμε για μια σμίκρυνση του 3κύλινδρου 1.600αρη που πρωτοείδαμε στο GR Yaris.

Ως προς το κιβώτιο ταχυτήτων, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του δύο επιλογές. Είτε το κλασικό 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε το νέο αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων. Η τελευταία επιλογή, φουντώνει ακόμα περισσότερο τα σενάρια που θέλουν την Toyota να προορίζει το Starlet για συμμετοχή σε αγώνες WRC, της κατηγορίας Rally 4.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως οι αναμενόμενες τιμές του Toyota Starlet στην ιαπωνική αγορά δεν θα ξεπερνούν τις €15.000, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η παρουσία του στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου καθίσταται από δύσκολη έως απίθανη.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube