Επίσημο: Νέο Nissan Micra 2017 [video]

Επίσημο: Νέο Nissan Micra 2017 [video]

To ολοκαίνουργιο, σχεδιασμένο στην Ευρώπη σουπερμίνι της Nissan έχει στόχο τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας.

Μετά από 33 χρόνια, η Nissan παρουσιάζει ένα Micra με τη φιλοδοξία να χτυπήσει στα ίσια τα ευρωπαϊκά μπεστ-σέλερ, όπως το Ford Fiesta που η νέα γενιά του είναι σχεδόν έτοιμη και το VW Polo.

Στις τέσσερις προηγούμενες γενιές του Micra, η Nissan αρκέστηκε στο να ανταγωνίζεται τα ασιατικά σουπερμίνι, όπως το Toyota Yaris, το Suzuki Swift της επόμενης γενιάς και το Hyundai i20, χωρίς να έχει βλέψεις προς την κορυφή της κατηγορίας. Η στρατηγική αυτή πάντως αποδείχτηκε επιτυχημένη, αφού μέχρι τώρα έχουν πουληθεί πάνω από 7 εκατομμύρια Micra, τα μισά από αυτά στην Ευρώπη.

Τώρα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες αναλογίες, δυναμική σχεδίαση και μηχανικά μέρη από το Renault Clio της επόμενης γενιάς (που θα φτιάχνεται στην ίδια γραμμή παραγωγής), η Nissan θέλει να ανταγωνιστεί τα market-leader μοντέλα της κατηγορίας – κι ας κλέψει πωλήσεις από το Clio. Αποστολή που δεν φαντάζει και τόσο εύκολη, καθώς υποψήφιοι ανταγωνιστές του ήδη έχουν ανανεωθεί προσφάτως, όπως το Citroën C3, το SEAT Ibiza, το VW Polo, ενώ το Opel Corsa από πέρσι δίνει το παρών με την ολοκαίνουργια γενιά του.

To νέο Micra, που παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα στο Παρίσι, έχει μεγάλες ομοιότητες με το πρωτότυπο Nissan Sway που είχαμε δει τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη – με κάποιες τροποποιήσεις βέβαια, ώστε να είναι κατάλληλο για παραγωγή. Επιπλέον, ενσωματώνει πολλή από την έξυπνη οδηγική τεχνολογία της εταιρείας, την οποία εφαρμόζει για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία Β (των σουπερμίνι).

Τα συστήματα Lane Departure Prevention, Intelligent Emergency Braking, High Beam Assist, Blind Spot Warning, Traffic Sign Recognition, και Around-View Monitor – όλα είναι διαθέσιμα στο νέο Micra. Πέρα από την ασφάλεια, διατίθενται επίσης ένα νέο ηχοσύστημα Bose Personal κι ένα σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών και συμβατότητα με το Apple CarPlay

Το νέο Micra διαθέτει επίσης συστήματα βελτίωσης της οδικής συμπεριφοράς, όπως το Active Ride Control και το Active Trace Control, που λέγεται ότι μειώνει την υποστροφή και ζωηρεύει την απόκριση στο τιμόνι.

Όταν λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά, γύρω στον ερχόμενο Μάρτη, το νέο Micra θα προσφέρεται με δύο γνωστούς κινητήρες της Renault-Nissan Alliance: τον 3κύλινδρο 0.9 βενζίνης με 90 PS και τον 4κύλινδρο 1.5 dCi πετρελαίου, πάλι με 90 PS. Αργότερα θα διατεθεί και ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.0, που θα αποδόδει 75 PS.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube