Έκθεση Γενεύης: Nissan Sway Concept [video]

Έκθεση Γενεύης: Nissan Sway Concept [video]

Τον πιθανό αντικαταστάτη του supermini της δείχνει το νέο πρωτότυπο της Nissan.

H επόμενη γενιά του Micra δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη, τωρινή.

Το πρωτότυπο Sway είναι, όπως υποστηρίζει η Nissan, μια πρώτη ματιά στο πώς θα μπορούσαν να εξελιχθεί ένα μικρό hatchback για την Ευρώπη εάν υιοθετούσε τη νέα της  φιλοσοφία.

Η σχεδίαση του αμαξώματος συνδυάζει τέσσερα ξεχωριστά στοιχεία: την μάσκα V-motion, την διάφανη οροφή, την «κοφτή» τρίτη κολόνα και τα πίσω φώτα σε σχήμα μπούμερανγκ.

Επίσης, στο Sway απουσιάζει η μεσαία κολόνα και oι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, θυμίζοντας τα Mazda RX-8 και Opel Meriva. Το μήκος φτάνει τα 4.010 mm, το πλάτος τα 1.780 mm και το ύψος τα 1.385 mm, με το μεταξόνιο των 2.570 mm να είναι αρκετά μακρύ για την κατηγορία.

Στο εσωτερικό έχουν υιοθετηθεί φόρμες που συναντώνται συνήθως στην αρχιτεκτονική, όπως τα εμφανή δομικά στοιχεία από αλουμίνιο που απλοποιούν τη σχεδίαση και ενισχύουν την ακαμψία του αμαξώματος.

Ο πίνακας οργάνων είναι εξαιρετικά λιτός, με δύο μόνο βασικά όργανα, και όλες οι άλλες λειτουργίες ελέγχονται από ένα μεγάλο τραπεζοειδές tablet στο κέντρο του ταμπλό.

«Με το νέο concept που παρουσιάζουμε στη Γενεύη, πειραματιζόμαστε με το πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε φρέσκιες ιδέες στην Ευρωπαϊκή – και όχι μόνο – αγορά», σχολίασε ο αρχισχεδιαστής της Nissan, Shiro Nakamura. «Η άνοδός μας στις ευρωπαϊκές αγορές στηρίζεται στα εξαιρετικά νέα μας προϊόντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακό design. Το Sway υπογραμμίζει το πόσο σημαντική είναι η σχεδίαση στο χτίσιμο της μάρκας και την ανάπτυξή της.»

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube