Σε τελική ευθεία το νέο Suzuki Swift 2017

Σε τελική ευθεία το νέο Suzuki Swift 2017

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου θα είναι έτοιμη τον επόμενο Μάιο και συνελήφθη από το φακό σε φάση πολύ προχωρημένων δοκιμών.

Ο προγραμματισμός της Suzuki θέλει το νέο Swift να είναι έτοιμο για επίσημη παρουσίαση στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης το Μάρτιο.

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου θα είναι προφανώς μικρότερη κι ελαφρύτερη από το Baleno, με το οποίο άλλωστε θα μοιράζεται και μερικούς από τους κινητήρες.

Ο πιο ενδιαφέρων από αυτούς θα είναι ο 3κύλινδρος 1.000άρης BoosterJet, ενώ για το κορυφαίο Sport που ήδη ξέρουμε ότι θα έχει τούρμπο κινητήρα, το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ο 1.400άρης BoosterJet των 140 ίππων που ξέρουμε ήδη από το Vitara.

Δείτε ακόμα Test drive: Suzuki Vitara 1.6 DDiS 4WD TCSS

Το μόνο που ουσιαστικά μένει να επιβεβαιωθεί, είναι εάν θα είναι διαθέσιμος και ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης κινητήρας DualJet καθώς κι εάν μελλοντικά θα υπάρξει υβριδική έκδοση.

Από ότι φαίνεται στις φωτογραφίες, το νέο μοντέλο θα διατηρεί την ίδια βασική γραμμή αμαξώματος, ενώ οι περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος του αμαξώματος. Τα φώτα είναι εντελώς νέα, ενώ υπάρχουν και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Νέα θα είναι και η εικόνα στην καμπίνα, με πιο ποιοτικά υλικά ενώ σύμφωνα με την εταιρεία ο εξοπλισμός θα εξακολουθήσει να είναι πολύ πλούσιος. Οι χώροι πάντως δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βελτιωμένοι, κάτι που άλλωστε μπορεί και να δημιουργήσει εσωτερικό ανταγωνισμό με το Baleno.

Δείτε ακόμα Test drive: Suzuki Baleno 1.0 BoosterJet

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι στις φωτογραφίες η 5θυρη έκδοση έχει κρυφές χειρολαβές στις πίσω πόρτες, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης της 3θυρης έκδοσης. Οι πωλήσεις της εξάλλου δικαιολογούν με άνεση μια τέτοια απόφαση, ενώ αναφέρθηκε ήδη ότι οι τιμές θα εξακολουθήσουν να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Όπως είπαμε ήδη, η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Swift θα γίνει στο Σαλόνι της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το Μάιο. Για την κορυφαία έκδοση Sport, θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα χρόνο ακόμα, έως το 2018 δηλαδή.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube