Scoop: H πρώτη εμφάνιση του ανανεωμένου Renault Clio 2017

Scoop: H πρώτη εμφάνιση του ανανεωμένου Renault Clio 2017

Το ανανεωμένο Renault Clio κάνει τις πρώτες δημόσιες βόλτες του στο δρόμο κι έτσι το απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

H Renault παρέμενε μέχρι σήμερα διακριτική σχετικά με τον ανασχεδιασμό του Clio, που δεν θα μπορούσε να περιμένει άλλο, καθώς το γαλλικό σουπερμίνι μπήκε ήδη στον τέταρτο χρόνο της εμπορικής καριέρας του.

Η πρώτη εικόνα του ανανεωμένου Clio που εμφανίστηκε στο web, αφορά ένα πρωτότυπο δοκιμών που με τη σειρά του αποκαλύπτει αυτό που όλοι λίγο πολύ περιμέναμε: Αλλαγές στο στιλ του εμπρός και του πίσω μέρους.

Η τέταρτη γενιά του Renault Clio χρειαζόταν επειγόντως το facelift. Σε εθνικό επίπεδο και στην αντίστοιχη αγορά που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεών του, ο μεγάλος αντίπαλός του, το Peugeot 208 έχει ήδη ένα facelift στην πλάτη του. Αλλά κι άλλοι ανταγωνιστές του ήδη έχουν ανανεωθεί προσφάτως, όπως το Citroën C3, το SEAT Ibiza, το VW Polo, ενώ το Opel Corsa από πέρσι δίνει το παρών με την ολοκαίνουργια γενιά του.

Ευτυχώς, ο ανασχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η Renault στάθηκε φειδωλή μέχρι σήμερα στην παροχή πληροφοριών και υλικού. Οπότε η πρώτη φωτογραφία του Clio Sport Tourer, έστω και με καμουφλάζ μας δίνει τον τόνο του restyling, που δείχνει ένα αυτοκίνητο με πιο κοφτερές ακμές, ιδίως εμπρός. Τα φανάρια και πιθανόν τα φώτα ημέρας LED θα είναι επίσης ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο στην αισθητική του αυτοκινήτου.

Η ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του ανανεωμένου Clio δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά πιθανολογούμε ότι η Renault προετοιμάζει την πρεμιέρα του στο Mondial de lAutomobile 2016, τον προσεχή Οκτώβριο, στο Παρίσι. Και μένει να δούμε αν και τα μηχανικά μέρη θα υποστούν ανάλογη αναβάθμιση και κυρίως αν η γαλλική εταιρεία θα προχωρήσει στο λανσάρισμα καινούργιων μοτέρ και ειδικά βενζίνης.

[Πηγή caradisiac]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube