SUV εναγκαλισμός για την Jaguar, καταργεί XE, XF και F-type

SUV εναγκαλισμός για την Jaguar, καταργεί XE, XF και F-type

Έγινε γνωστή για τα σπορ μοντέλα και τις λιμουζίνες της, αλλά οι καιροί αλλάζουν κι η Jaguar αναγκάζεται να ακολουθήσει.

Jaguar

Η Jaguar θα τερματίσει την παραγωγή των XE, XF και F-type σε λίγες εβδομάδες, καθώς το εργοστάσιό της στο Castle Bromwich στο Μπέρμιγχαμ προετοιμάζεται για μια εντελώς νέα γκάμα μοντέλων. 

Η απόσυρση των δύο μπερλίνων της Jaguar και του κορυφαίου σπορ μοντέλου της συνεπάγεται ότι η γκάμα της βρετανικής μάρκας θα αποτελείται πλέον μόνο από SUV και crossover.

Ξεχάστε τις χαμηλές Jaguar, η παραγωγή τους σταματά τον φετινό Ιούνιο 

Συγκεκριμένα, οι μόνες Jaguar που θα κατασκευάζονται θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική I-Pace, η E-Pace κι η F-Pace.

Jaguar

Η νέα εποχή της Jaguar θα ξεκινήσει το 2025 με την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού 4θέσιου GT 600 ίππων, ευθέως ανταγωνιστικού της Porsche Taycan. Έναν χρόνο αργότερα, θα ακολουθήσει ένα πολυτελές SUV σαν την Bentley Bentayga και στη συνέχεια μια πολυτελής λιμουζίνα. Θα μοιράζονται τη νέα πλατφόρμα JEA της εταιρείας και θα δεν έχουν καμία σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜH Jaguar F-type ZP Edition, η τελευταία σπορ θερμική Γάτα

Οι πελάτες μπορούν ακόμα να παραγγείλουν μια καινούργια XE ή XF, αλλά τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται τις τελευταίες εβδομάδες παραγωγής θα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ως εκ τούτου, δεν θα είναι διαθέσιμα για διαμόρφωση.

Jaguar

Η είδηση ​​ανακοινώθηκε από τον CEO της Jaguar στη Βόρεια Αμερική, Joe Eberhardt, ο οποίος δήλωσε ότι «η πλειονότητα των προϊόντων μας σταματά την παραγωγή τον Ιούνιο, αλλά θα είναι  διαθέσιμα προς πώληση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Jaguar I-Pace EV400 MY’22

«Θα έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα παραγωγής που θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε συνεχή ροή οχημάτων μέχρι να έρθουν τα νέα μοντέλα».

Τα κεντρικά της Jaguar στη Μεγάλη Βρετανία επιβεβαίωσαν ότι η παραγωγή στο Castle Bromwich θα σταματήσει τον Ιούνιο, αλλά παραμένει ασαφές πόσο καιρό θα συνεχιστούν οι παραδόσεις. Προφανώς εξαρτάται από τη ζήτηση.

Jaguar

Πέρυσι, στην όγδοη χρονιά της, η XE που ανταγωνίζεται τη Σειρά 3 της BMW, πούλησε 9.935 μονάδες παγκοσμίως. Λιγότερες από τις 10.918 της μεγαλύτερης XF. Αμφότερες σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η F-type θα είναι το τελευταίο σπόρτσκαρ της Jaguar με θερμικό μοτέρ

Τις ξεπέρασε σε πωλήσεις μόνο η SUV F-Pace, η οποία είχε σχεδόν 16.000 ταξινομήσεις. Η F-type, η οποία μετρά πάνω από μια δεκαετία, είχε 2.678 πωλήσεις παγκοσμίως πέρυσι. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube