Πού θα κατασκευάζεται το επερχόμενο Tesla Model 2;

Πού θα κατασκευάζεται το επερχόμενο Tesla Model 2;

Το Tesla Model 2 ή αλλιώς το Tesla των €25.000 θα κατασκευάζεται στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk.

Tesla Berlin Gigafactory

Σχεδόν κάθε δημόσια εμφάνιση του Elon Musk επιφυλάσσει και από μία είδηση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη παρουσία του στο Gigafactory της φίρμας στο Βερολίνο, όπου ανακοίνωσε στους εργαζομένους του, πως το Tesla Model 2 θα κατασκευάζεται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Πριν από δέκα μέρες, το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία, όπου κατασκευάζεται το Model Y δέχτηκε εμπρηστική επίθεση, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να διακοπεί για περίπου μία εβδομάδα. Η αναστολή λειτουργίας της μονάδας κόστισε στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

To Tesla Model 2 των €25.000 θα κατασκευάζεται στο Gigafactory του Βερολίνου, μαζί με το Model Y

Tesla Model 2

Η παροχή ρεύματος όμως αποκαταστάθηκε, με την μονάδα να είναι και πάλι πλήρως λειτουργική. Κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας, ο Elon Musk βρέθηκε στο Βερολίνο για να ευχαριστήσει τους εργαζομένους και να γιορτάσει μαζί τους. Εκεί λοιπόν, αποκάλυψε πως το νέο Tesla Model 2, το πιο προσιτό μοντέλο του αμερικανικού κολοσσού θα κατασκευάζεται στο ευρωπαϊκό Gigafactory της εταιρείας.

Η παραγωγή του Tesla θα ξεκινήσει στο Τέξας εντός του 2025, ωστόσο στη συνέχεια «θα μεταφερθεί σίγουρα στο Βερολίνο αργότερα», όπως ενημέρωσε ο CEO της Tesla. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο το συγκεκριμένο εργοστάσιο να φιλοξενήσει και την παραγωγή του Semi, του αμιγώς ηλεκτρικού φορτηγού της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ και υπόσχεται να αλλάξει τα όσα ξέραμε στον τομέα των μεταφορών.

Tesla Elon Musk

Με το Model 2, η Tesla αποσκοπεί στο να ενταχθεί (με μεγάλες αξιώσεις) στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μια κατηγορία που σιγά σιγά αναπτύσσεται καθώς όλο και περισσότεροι δυτικοί ή σινικοί κατασκευαστές διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Οι απαιτήσεις για το Tesla Model 2 είναι υψηλές, καθώς η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή ενός εκατομμυρίου μονάδων ετησίως. Σύμφωνα πάντως με αναλυτές, ο στόχος αυτός είναι πρακτικά δύσκολο να εκπληρωθεί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ως ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο βλέπουν την παραγωγή 500.000 ετήσιων μονάδων. 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube