Καταφτάνει η EV Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio των 1.000 PS

Καταφτάνει η EV Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio των 1.000 PS

Η θερμική Stelvio Quadrifoglio έχει τη χάρη της, αλλά η ηλεκτρική υπόσχεται σχεδόν διπλασιασμό της ισχύος.

Stelvio Quadrifoglio

Εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, γνωρίζουμε ότι η επόμενη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio θα είναι ηλεκτρική με 4ψήφιο νούμερο ισχύος. Τώρα, επιβεβαιώνεται ότι κι η μελλοντική Stelvio Quadrifoglio θα φορά το ίδιο κινητήριο σύνολο. 

Αναμένεται να αποτελέσει άξιο ηλεκτρικό αντίπαλο της Porsche Cayenne EV και του Tesla Model X Plaid των 1.020 ίππων. Η επιβεβαίωση για την κορυφαία Stelvio Quadrifoglio ήρθε διά στόματος του διευθύνοντα συμβούλου της ιστορικής ιταλικής φίρμας.

Σύμφωνα με τον CEO Jean-Philippe Imparato, το ιταλικό SUV θα υπερηφανεύεται για την ισχύ του. Που μπορεί να φτάσει έως τους 1.000 ίππους

Stelvio Quadrifoglio

Έχοντας κυκλοφορήσει στην αγορά το 2016, η Stelvio έχει καθυστερήσει πολύ να αντικατασταθεί. Πρόσφατα παρουσιάστηκε η τελευταία ανανέωση του μοντέλου, ενώ η ολοκαίνουργια γενιά έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί το καλοκαίρι του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με 1.000 PS η επόμενη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, την ίδια που βρίσκεται στα σπλάχνα και του νέου Dodge Charger. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό muscle car στην Ιστορία. Με 680 ίππους και βάρος άνω των 2,6 τόνων, σίγουρα είναι ένα πληθωρικό μοντέλο.

Stelvio Quadrifoglio

Με 800V, η STLA Large επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης και χορταστική ηλεκτρική αυτονομία. Και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO Jean-Philippe Imparato, κορυφαία ισχύ που θα φτάνει έως τα 1.000 PS.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, απέκλεισε το ενδεχόμενο της παρουσίασης μιας Tonale Quadrifoglio. Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι το πρωτότυπα εξέλιξης της Stelvio Quadrifoglio έχουν φτάσει προσώρας λίγο πάνω από τους 950 ίππους, αλλά η ομάδα του δεν θα σταματήσει εκεί.

Stelvio Quadrifoglio

«Θα συνεχίσουμε τη δουλειά με σκοπό να φτάσουμε τους 1.000 ίππους. Αν και δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της εταιρείας ή των πελατών μας», λέει ο 58χρονος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άφησε την Giulia Quadrifoglio για σέρβις, τη βρήκε καβάλα σε 911

Στην πραγματικότητα, ένα SUV με τέτοια ιπποδύναμη υπολείπεται μόνο του Model X. Μόνο ένα άλλο μοντέλο, η Lotus Eletre, μπορεί να υπερηφανεύεται για απόδοση άνω των 900 ίππων. Ίσως και το Mullen Five RS, όταν παρουσιαστεί επίσημα.

Εάν η Alfa Romeo θέλει να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα, θα την πριμοδοτήσει ένα τόσο ισχυρό SUV. Αυτό είναι λογικό δεδομένων των πρόσφατων σχολίων του CEO της Stellantis, Carlos Taveres. Μόλις πριν από λίγες μέρες αποκάλεσε την Alfa Romeo «κορωνίδα της Stellantis» κι αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει προσφορές για να την πουλήσει.

Stelvio Quadrifoglio

Ο γαλλο-ιταλικός γίγαντας της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα επενδύσει δισεκατομμύρια στην Ιταλία για να ολοκληρώσει τα σχέδιά του για την κατασκευή 15 νέων μοντέλων στη χώρα. Η Stelvio κι η Giulia επόμενης γενιάς θα είναι μέρος αυτού του σχεδίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Drag Race: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio εναντίον Porsche Macan Turbo [video]

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τέλος της τρέχουσας παραγωγής των Giulia και Stelvio Quadrifoglio είναι μια γλυκόπικρη πραγματικότητα. Ωστόσο, ένα SUV με το επίπεδο ισχύος που αναφέρει ο Imparato θα προκαλέσει εντύπωση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube