Η Mercedes-Benz δίνει κλασική εμφάνιση στα μελλοντικά EV της

Η Mercedes-Benz δίνει κλασική εμφάνιση στα μελλοντικά EV της

Η Mercedes-Benz έχει αποφασίσει να δώσει στα μελλοντικά EV της μια πιο κλασική εμφάνιση, η οποία θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Mercedes-Benz EQS

Η σειρά EQ της Mercedes-Benz θα αποκτήσει μια πιο κλασική εμφάνιση, προκειμένου να εναρμονίζεται με τα καλοπουλημένα θερμικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Στην συγκεκριμένη αποκάλυψη προέβη ο Robert Lesnik, επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της Mercedes-Benz. Η αρχή έγινε με την Mercedes-Benz EQS, στην οποία δεσπόζει η χρωμιωμένη μάσκα, για να ακολουθήσει η εξηλεκτρισμένη G-Class που διατηρεί την χαρακτηριστική, τετραγωνισμένη σχεδίασή της. Όπως είπε ο Lesnik, «αν δεις από μακριά μία θερμική και μία ηλεκτρική G-Class δεν θα είναι καθόλου εύκολο να βρεις τις διαφορές τους. Θα πρέπει να πλησιάσουν αρκετά κοντά ώστε να μπορέσεις να τις διακρίνεις».

Η σχεδίαση των μελλοντικών EV της Mercedes-Benz θα εναρμονίζεται με τα θερμικά μοντέλα της φίρμας, χωρίς όμως να επηρεάζεται η αυτονομία τους

Electric Mercedes-Benz G-Class

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, τα εν κυκλοφορία μοντέλα των Γερμανών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σχεδίαση των εξηλεκτρισμένων προτάσεων της φίρμας, ειδικά όταν μιλάμε για κάποιο facelift ή μια νέα γενιά. 

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρώτης γενιάς ακολούθησαν σκόπιμα μια διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία. Πλέον όμως, μιας και υπάρχει η πεποίθηση ότι οι πελάτες συνηθίζουν σιγά σιγά τα EV δεν είναι απαραίτητο να φαίνονται εντελώς διαφορετικά σε σχέση με θα θερμικά μοντέλα», διεμήνυσαν στους ανθρώπους του Τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης του Πεκίνου.

Διαβεβαιώσαν επίσης πως αυτή η στρατηγική δεν αναμένεται να επηρεάσει την αυτονομία των ηλεκτρικών προτάσεων του Αστεριού. Αυτό που δεν αναμένεται να αλλάξει είναι η σχεδίαση των τροχών, μιας και οι επιτελείς της Mercedes-Benz τόνισαν πως οι τροχοί μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά, όσον αφορά την αυτονομία.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube