Τα προσιτά coupé της δεκαετίας του '90

Νοσταλγούμε τις εποχές που η κατηγορία Coupé είχε πολλαπλούς εκπροσώπους σε διάφορες κατηγορίες.

Μπορεί σήμερα η λέξη Coupé να συνδέεται με την έντονη κλίση της οροφής σε πολυτελή τετράθυρα μοντέλα και σε ογκώδη SUV, όμως κάποτε ο όρος ήταν συνυφασμένος με δύο πόρτες, χαμηλό ύψος, σπορ οδική συμπεριφορά και εσωτερική διάταξη 2+2.

Την δεκαετία του '90, υπήρχαν μοντέλα με Coupé αμάξωμα σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Τα δημοφιλή Β-Segment Coupé ήταν ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες καθώς παρόλο του ότι είχαν μειωμένη πρακτικότητα σε σχέση με τα σουπερμίνι στα οποία βασίζονταν, η αρκετά πιο ενδιαφέρουσα σχεδίαση τα έκανε ποθητά στο νεανικό κοινό. Παράλληλα, η σχετικά προσιτή τιμή τους έδινε τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να οδηγούν κάτι που μιλούσε πιο πολύ στην καρδιά και λιγότερο στο μυαλό, και να νιώθουν πως αποκτούν κάτι σπορ και εξωτικό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η οδηγική συμπεριφορά των προσιτών Coupé δεν διέφερε πολύ από ένα παραδοσιακό σουπερμίνι, όμως το χαμηλότερο κέντρο βάρους, η συνήθως πιο σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης και η επιθετική σχεδίαση που έπαιζε σημαντικό ρόλο στη συνολική εμπειρία, προέτρεπαν σε ένα διαφορετικό στυλ οδήγησης. 

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο δημοφιλή προσιτά Coupé της δεκαετίας του '90. Αν σκεφτείτε κάποιο που λείπει από τη δική μας λίστα μη διστάσετε να τον επισημάνετε.