Ποιο ήταν το πιο σημαντικό αυτοκίνητο τη χρονιά που γεννήθηκες;

Επιλέγουμε το πιο σημαντικό αυτοκίνητο για κάθε χρονιά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και για τα επόμενα 55 χρόνια, από το 1945 μέχρι το 2000.
1945 VW Beetle

Αυτό είναι το πιο αξιοσημείωτο αυτοκίνητο που έχει την ηλικία σου!

Οργώνοντας 55 χρόνια στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, από το 1945 μέχρι το 2000, επιλέγουμε το αυτοκίνητο που κατά την άποψή μας ήταν το πιο σημαντικό που κυκλοφόρησε κάθε μία από αυτές τις χρονιές. Βέβαια, με το εύρος που βάζουμε αν είσαι πάνω από 75 ή κάτω από 20, βγαίνεις εκτός. Αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα τις εκτός εύρους χρονιές να τις φτιάξεις εσύ, αλλά και να διαφωνήσεις με την υφιστάμενη επιλογή μας. 

Τα αυτοκίνητα της λίστας μας δεν είναι απαραίτητα το λαμπρό δείγμα της χρονιάς ή το best-seller. Τουναντίον κάποια παρουσίαζαν σημαντικές αδυναμίες, ενώ άλλα ήταν εμπορικές αποτυχίες ή μοντέλα περιορισμένης παραγωγής. Όμως όλα τους είχαν κάτι να πουν στον κόσμο για τον οποίο δημιουργήθηκαν, έφεραν ανατροπές, παγκόσμιες πρεμιέρες σε τεχνολογία ή μια νέα κατηγορία, ενώ πολλά έχουν απήχηση και νόημα μέχρι και σήμερα.

Οι επιλογές μας για να μπουν υπό ένα κοινό κώδικα, λαμβάνουν υπόψη τη χρονιά που έκαναν τη δημόσια πρεμιέρα τους και όχι απαραίτητα τη χρονιά του εμπορικού λανσαρίσματός τους που πιθανόν να διαφέρει –κάτι που συνέβαινε και συμβαίνει ακόμη και τώρα συχνά..

Σημειώνουμε επίσης τις «τιμητικές αναφορές», με άλλα λόγια το επιλαχόν ή τα επιλαχόντα αυτοκίνητα για εκείνη τη χρονιά. Προφανώς και δεν μπορείτε να συμφωνήσετε με όλες τις επιλογές μας για το έτος γέννησής σας, αλλά ελπίζουμε τουλάχιστον ότι θα το απολαύσετε ανακαλύπτοντας κάποια από τα αυτοκίνητα με τα οποία είστε συνομήλικοι...

TAGS