WRC: Τελευταίος αγώνας στις ειδικές της Ουαλίας [video]

WRC: Τελευταίος αγώνας στις ειδικές της Ουαλίας [video]

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έφτασε στην τελευταία του "στροφή" με τη VW να τα έχει ήδη πάρει όλα

Τελευταίος αγώνας για το 2013. Η VW έχει πάρει ήδη τους τίτλους τόσο στο Κατασκευαστών όσο και στο οδηγών (Ogier), αλλά ο αγώνας κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι.
 
Η παράδοση θέλει λάσπες, θέλει γλυστερό οδόστρωμα και ανταγωνισμό και οι ειδικές επί Βρετανικού εδάφους εγγυώνται όλα τα παραπάνω, εξαιτίας του ότι η φετινή εκδοχή του αγώνα έχει πολλές διαφορές από όλα όσα μέχρι σήμερα ξέραμε.
Και αυτό γιατί η οργανωτική επιτροπή, ήθελε επί της ουσίας να επαναφέρει τον αγώνα σε αυτό που ξέραμε από παλιά και να του ξαναδώσει την εικόνα που δημιούργησε την παράδοση για την οποία μιλήσαμε παραπάνω.
Η πρώτη αλλαγή λοιπόν αφορά στην ημερομηνία, με τον αγώνα να επανέρχεται τον Νοέμβριο από τον Σεπτέμβριο, κάτι που εγγυάται τις... κακές καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, το επίκεντρο του αγώνα μεταφέρθηκε μετά από πολύ καιρό από το Cardiff στο Deeside του Flintshire, πιο κοντά σε παραδοσιακές ειδικές του αγώνα της Ουαλίας. Με αυτόν τον τρόπο, μπήκαν στον αγώνα, ειδικές που είχαμε να δούμε από την εποχή του... RAC (όπως λεγόταν παλιά ο αγώνας).

 
Την Πέμπτη το πρωί έχουμε την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα πραγματοποιηθεί στην ε.δ. landegla Forest, μήκους 3,11 χλμ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκκίνηση στο Conwy Quay, και αμέσως μετά θα έχουμε τρεις νυκτερινές ειδικές, κάτι που είχαμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια. Την Παρασκευή έχουμε αγώνα σε ειδικές όπως οι Sweet Lamb και Myherin, ενώ το Σάββατο τα πληρώματα θα κατευθυνθούν βόρεια για να βρεθούν σε ειδικές που είχαμε να δούμε από το 1998.
Την Κυριακή τέλος έχουμε πέντε ειδικές διαδρομές, συν την ασφάλτινη Great Orme στην οπόια τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν με χωμάτινα ελαστικά και "στήσιμο".
 
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν άκρως ενδιαφέροντα αγώνα,με τα φώτα να πέφτουν τόσο στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών, όσο και στο μεταγραφικό παζάρι, με τον Neuville να είναι ο μόνος που έχει υπογράψει μέχρι στιγμής της μεταγραφή του στη Hyundai και πολλά άλλα μπάκετ να χηρεύουν.
 
Τέλος, είναι σίγουρο πως θα υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο και ακόμη περισσότερες συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες για το μέλλον του θεσμού, δεδομένης και της τεταμένης ατμόσφαιρας μετά τα όσα έγιναν μεταξύ της FIA, του Promoter του WRC (Red Bull) και του Capito VW...
 
Δείτε βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον αγώνα του 2012

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube