WRC: Ο Hirvonen εκτός αγώνα μετά από άσχημο τουμπάρισμα στην 6η ειδική

WRC: Ο Hirvonen εκτός αγώνα μετά από άσχημο τουμπάρισμα στην 6η ειδική

Δεύτερο "χτύπημα" για τη Citroen μετά την εγκατάλειψη του Kubica

Τελικά το Βρετανικό Ράλι δεν ήταν... γουρλίδικο για τη Citroen, η οποία μετά το πρωινό ατύχημα του Kubica (βγήκε από το δρόμο στην 4η ειδική διαδρομή), είχε μια ακόμη εγκατάλειψη στην 6η ειδική, αυτή τη φορά από τον Hirvonen.
 
O Φινλανδός τούμπαρε και μάλιστα το αυτοκίνητο του σταμάτησε μέσα στην ειδική, σε τέτοιο σημείο ώστε ο Sordo που ακολουθούσε αναγκάστηκε να φρενάρει δυνατά και σχεδόν να σταματήσει για να μην πέσει πάνω στο αυτοκίνητο του team mate του. Ο ίδιος μετά σχολίασε το ατύχημα του Hirvonen σαν σοβαρό ("big one").
 
Να σημειώσουμε πως ο Sordo έχει ξεκινήσει τον αγώνα με πένετ λεπτά ποινή, διότι το αυτοκίνητό του είναι η ένατη καρότσα που χρησιμοποιεί φέτος η Citroen, έναντι οκτώ που δικαιούτο και γι' αυτό η ποινή.
Ο Ισπανός έδειξε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος γι΄αυτήν την εξέλιξη και η ομάδα απολογήθηκε λέγοντας πως επρόκειτο καθαρά για λάθος της ομάδας, αφού επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ ένατη καρότσα.
 
Αυτό που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Yves Matton έγινε, ήταν ότι η καρότσα του αυτοκινήτου του Sordo ήταν για αυτοκίνητο της δεύτερης ομάδας (Abu Dhabi Citroen Team) που χρεώθηκε στην πρώτη σαν ένατο σασί. 
Ο "αρχηγός" της Citroen πάντως έσπευσε να δηλώσει πως "τα λάθη είναι ανθρώπινα" και να κλείσει έτσι την υπόθεση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube