WRC: O Al Attiyah πληρώνει μόνον αν ο Neuville δεν φύγει από τη Ford

WRC: O Al Attiyah πληρώνει μόνον αν ο Neuville δεν φύγει από τη Ford

Τα "πετροδόλαρα" του Κατάρ (του Nasser Al Attiyah δηλαδή) θα ρέουν και το 2014 στην M-Sport του Malcolm Wilson, μόνον αν ο Βέλγος οδηγός μείνει στην ομάδα…

Η αποκάλυψη του φετεινού WRC δεν είναι η ομάδα της VW ή οι επιδόσεις του Ogier, αλλά ο Τ. Neuville που έχει ξεσηκώσει τους πάντες με τις επιδόσεις του, αλλά και τη σταθερότητα της απόδοσής του. Και μπορεί στην αρχή της χρονιάς να μην πίστευε κανείς ότι τα Fiesta θα ήταν ανταγωνιστικά, αλλά ο Bέλγος τους διέψευσε.

Ενόψει του 2014 και με τη Ford να έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο επίσημης εμπλοκής-επιστροφής της στο WRC, ο  Wilson έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τον Al Attiyah για την επέκτασης της συνεργασίας τους, με δεδομένο το γεγονός ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε στο τέλος του 2012 είχε διάρκεια μόλις ενός έτους. Ο Nasser Al Attiyah παραδέχτηκε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, όμως έχει θέσει και μια βασική προϋπόθεση για να συνεχίσει να… υπογράφει επιταγές, που δεν είναι άλλη από την παραμονή στην ομάδα του Thierry Neuville.

Ο νεαρός Βέλγος που είναι μέχρι στιγμής 2ος στη βαθμολογία, έχει αποδείξει το ταλέντο του, έχει όμως τραβήξει πάνω του και προτάσεις από Citroen και Hyundai που θέλουν να τον ντύσουν στα χρώματά τους, με τη VW να συνεχίζει και το 2014 με το δίδυμο Ogier-Latvala. Ο Wilson, που ξέρει πολύ καλά πως παίζεται το παιχνίδι, ελπίζει μόνον σε μια αύξηση τους προϋπολογισμού της  M-Sport, γνωρίζοντας πως μόνον έτσι θα μπορέσει να κάνει μια ανταγωνιστικη προσφορά στον Neuville, τέτοια που να τον κάνει να σκεφτεί τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι δέλεαρ θα ρίξουν στα πόδια του Βέλγου οι Citroen και Hyundai.

Σε κάθε περίπτωση τα "πετροδόλαρα" του Κατάρ έχουν θέσει μια βασική προϋπόθεση, που μπορεί για τον Neuville να ακούγεται σαν ό,τι καλύτερο για το επαγγελματικό του μέλλον, αλλά για τον Wilson μπορεί να αποδειχθεί έως και εφάλτης…
Οψόμεθα… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube