WRC: H ώρα της αλήθειας για το 2014 έφτασε [video]

WRC: H ώρα της αλήθειας για το 2014 έφτασε [video]

Πήρε εκκίνηση το Ράλι Monte Carlo - Αύριο το πρωί ξεκινά η δράση

Μετά το υπό βροχή τελετουργικό της εκκίνησης μπροστά στο περίφημο Cafe de Paris στο Monaco, όλοι περιμένουν με αγωνία την ώρα της αλήθειας με τη δράση να ξεκινά αύριο το πρωί με τo Shakedown.

Tα φώτα όλα είναι στραμμένα στους περυσινούς διπλούς πρωταθλητές (Ogier - VW) αλλά και στη νεοφώτιστη Hyundai, που έρχεται μεν με χαμηλούς τόνους αλλά όχι και χαμηλές προσδοκίες, έχοντας εντάξει στο δυναμικό της μεγάλα ονόματα.
Την ίδια στιγμή, οι μεταγραφές για τις οποίες γράφαμε όλο το προηγύμενο διάστημα, τόσο στη Citroen όσο και στη Ford, θέλουν ο καθένας με τον τρόπο του να αποδείξει ότι άξιζε τον κόπο, αλλά και το χρήμα...

Όλα αυτά, οδηγός προς οδηγό και ομάδα προς ομάδα, θα τα δούμε αναλυτικά στη διάρκεια του αγώνα και θα τα αναλύσουμε διεξοδικά.

Η μετά Loeb εποχή σηματοδεοτείται και από την πρώτη επίσημη παρουσία του D. Helena ως σχολιαστή. Εδώ τον βλέπουμε να παίρνει συνέντευξη, από ποιον άλλον, από τον Seb. Ogier


Σαν... πρόγευση όμως να δούμε τις αλλαγές που θα έχει φέτος το Monte Carlo.
Καταρχήν το κέντρο του αγώνα μετακόμισε από την Valence στην Gap. Οι ειδικές πάντως, όπως αναφέρεται δεν έχουν πολύ χιόνι και αυτό σημαίνει ότι θα δούμε πιο πολύ έναν ασφάλτινο αγώνα και λιγότερο έναν χιονισμένο. Τα αυτοκίνητα μετά την εκκίνηση θα μεταφερθούν στην Gap, το πρωί θα πραγματοποιηθεί το shakedown του αγώνα. Ο... πόλεμος θα ξεκινήσει την Πέμπτη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με επίκεντρο την Gap, για να μεταφερθεί την τελευταία ημέρα στο Μονακό, όπου και θα ολοκληρωθεί με την τέλεση κλασσικών νυκτερινών ειδικών, σε διαδρομές όπως η Turini και η Sospel.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές των κανονισμών,  σημαντικότερη  είναι η κατάργηση της Qualifying Stage (η οποία δεν ίσχυε ούτως ή αλλιώς στους ασφάλτινους αγώνες) και το ότι η σειρά εκκίνησης θα καθορίζεται πλέον την πρώτη ημέρα από τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ενώ τις επόμενες δύο τα πληρώματα θα εκκινούν με αντίστροφη σειρά ανάλογα με την κατάταξη του αγώνα.
 
Υπομονή λοιπόν ως αύριο που αρχίζει η δράση και όλα αυτά θα έχουν μικρή σημασία σε σχέση με όσα θα γίνουν στις ειδικες και στο Σέρβις Παρκ... 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube