WRC: Ελέγχει και προηγείται σταθερά ο Ogier στη Βρετανία [video]

WRC: Ελέγχει και προηγείται σταθερά ο Ogier στη Βρετανία [video]

Ο Γάλλος είναι πρώτος στην κατάταξη κρατόντας διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του

Ο Sebastien Ogier έμεινε πρώτος στη γενική κατάταξη και μετά το σημερινό σκέλος του αγώνα, παρά την επίθεση των αντιπάλων του.Χαρακτηριστικό είναι πως δεν κέρδισε ούτε μια ειδική διαδρομή σήμερα Σάββατο, αλλά είναι μπροστά κατά 20,3 δευτερόλεπτα από τον Latvala, ο οποίος κέρδισε τρεις ειδικές, με τον Mikkelsen να κερδίζει δύο και τον Neuville μία.

Ο Βέλγος βρίσκεται στη γενική κατάταξη 1'14''.4 πίσω από τον Ogier στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας 20 δευτερόλεπτα πίσω του τον Mikkelsen στην 4η θέση. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Ostberg και Prokop.

Η σημερινή ημέρα είχε σχεδόν τις ίδιες με τις χθεσινές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα η εικόνα στις ειδικές διαδρομές να είναι παρόμοια.Μεγάλος άτυχος του Σαββάτου ο Evgeny Novikov που βρέθηκε εκτός αγώνα όταν τούμπαρε σήμερα το πρωί.
Ο ίδιος περγράφοντας το γεγονός είπε: " Όλα έγιναν σε ένα πολύ γρήγορο κομμάτι. Υπήρχε μια μεγάλη κατηφορική ευθεία και το μοτέρ ήταν στον κόφτη. Ακοουθούσε μια δεξιά στροφή αλλά έφτασα στο σημείο όπου έπρεπε να φρενάρω πολύ γρήγορα και δεν είχα δρόμο μπροστά μου για να επιβραδύνω. Γύρισα το αυτοκίνητο στο πλάι για να κόψω ταχύτητα, όμως αυτό δεν αρκούσε, οπότε καταλήξαμε να τουμπάρουμε. Το αυτοκίνητο δεν είχε πάθει μεγάλη ζημιά, οι θεατές ήταν εκεί και μπορούσαν να βοηθήσουν, όμως είχαμε σταματήσει πολύ μακρυά από το δρόμο και ήταν αδύνατο να επανέλθουμε στον αγώνα από εκείνο το σημείο". Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Novikov θα τρέξει στο αυριανό σκέλος του αγώνα.

Άδοξο τέλος είχε και η προσπάθεια του Kubica. Σε αντίθεση με τον Hirvonen, ο Πολωνός επέστρεψε σήμερα στον αγώνα μετά την χθεσινή του τούμπα, αλλά όχι για πολύ αφού είχε μια έξοδο στην 11η ειδική τελειώνοντας οριστικά εκεί την πρώτη του εμπλοκή στο θεσμό αυτοκίνητο WRC.

O Πολωνός είπε πως βγήκαν από το δρόμο εξαιτίας λάθους συννενόησης με τον συνοδηγό του. "Συμβαίνουν αυτά είπε. Δεν ήθελα να τελειώσει έτσι η πρώτη μου εμφάνιση με αυτοκίνητο WRC, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι".

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο Κυριακή με το τελευταίο του σκέλος που περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές με την πρώτη να ξεκινά στις 8:56 το πρωί τοπική ώρα και την 3η ειδική της ημέρας, την  Clocaenog 2 να είναι και η Power Stage του αγώνα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube