Τα Ράλι Ακρόπολις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

Τα Ράλι Ακρόπολις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

Οι οργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο αγώνας να ενταχθεί στο ERC, τουλάχιστον για την 60ή του επέτειο, το 2014

Του χρόνου θα είναι η 60ή επέτειος του εθνικού μας αγώνα και –κατά το «αδελφό» μας AUTOSPORT– η κυβέρνηση θέλει να γίνει το επετειακό ράλι, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Eurosport Events, διοργανώτρια εταιρεία του ERC, είναι υποχρεωμένη να συζητήσει με όποιον αγώνα του WRC βγαίνει από το ημερολόγιο, και οι συζητήσεις αυτές έχουν αρχίσει.

Ο Παύλος Αθανασούλας, επικεφαλής των διοργανωτών του Ακρόπολις, παραδέχτηκε ότι εξεπλάγη με την απόφαση να βγει από το WRC του 2014 ένας από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Ενώ ο πρωταρχικός στόχος του είναι η επιστροφή του αγώνα στο WRC, ο Παύλος Αθανασούλας αναγνωρίζει ότι η δημοσιότητα και προώθηση του ERC έχουν ενδιαφέρον:

«Συζητούμε με αυτούς για το 2014», είπε. «Ο βασικός μας χορηγός θέλει να γίνει ο αγώνας του χρόνου και το ERC είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα που το παρακολουθούμε στενά. Αν το κάνουμε αυτό, θα κοιτάξουμε να προσθέσουμε λίγη μαγεία με τη συμμετοχή κάποιων οδηγών του WRC».

Ο επικεφαλής της Celeritas διέψευσε και τις φήμες ότι το Ακρόπολις αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα:

«Έχουμε συμφωνία με τον Jarmo Mahonen [υπεύθυνο της FIA για τα ράλι] και τον Jean Todt [πρόεδρο της FIA] να πληρώνουμε τα δικαιώματα του αγώνα σε δόσεις», είπε.

«Αυτό κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν χρωστάμε τίποτε για το 2011 και το 2012, χρωστάμε μόνο 125.000 ευρώ για φέτος και έχουμε συμφωνήσει σε διακανονισμό. Όταν παίρνουμε χρήματα από τους χορηγούς, αυτά πάνε κατευθείαν στη FIA.

«Έτσι γινόταν στο παρελθόν κι αυτό συμφωνήσαμε με τη FIA και τους διοργανωτές του WRC. Νομίζω πως υπάρχουν κάποια χρωστούμενα και από την ΕΛΠΑ, αλλά κι αυτό το θέμα διευθετείται».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube