Συνεχίζονται οι δοκιμές για το Hyundai i20 WRC [video]

Συνεχίζονται οι δοκιμές για το Hyundai i20 WRC [video]

Σε δοκιμές σε άσφαλτο και χώμα υποβάλλεται το Hyundai i20 WRC.

Μετά από ένα πολύ φορτωμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα δοκιμών και διακοπές μερικών ημερών στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Hyundai Motorsport αποφάσισε να συνεχίσει τις δοκιμές του i20 WRC στην άσφαλτο πηγαίνοντας για τρεις ημέρες στην Γαλλία, ενώ ακολούθησε και μια εβδομάδα δοκιμών σε χωμάτινες ειδικές με υψηλό υψόμετρο στην νότια Ισπανία.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport Michel Nandan ανέφερε: «Τους τελευταίους μήνες κάναμε δοκιμές διάρκειας δύο εβδομάδων σε όλων των ειδών τις συνθήκες και επιφάνειες για να μπορέσουμε να συλλέξουμε δεδομένα και στοιχεία. Μετά τις δοκιμές στην Φιλανδία, έπρεπε να κάνουμε ένα μικρό διάλλειμα και να επιστρέψουμε στο αρχηγείο μας για να μελετήσουμε τα δεδομένα των δοκιμών, καθώς όσο περνάει ο καιρός τόσο και «σφίγγει» το πρόγραμμά μας».

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Hyundai Motorsport ταξίδεψε από την Γερμανία στην Γαλλία, και μετά στην Νότια Ισπανία για δοκιμές σε μεγάλο υψόμετρο, με το i20 WRC να δοκιμάζεται τόσο από τον Bryan Bouffier, όσο και από τον Juho Hanninen.

Ο κ. Nandan ανέφερε ακόμα ότι «Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήσαμε εδώ ήταν παρόμοιων προδιαγραφών με αυτό που δοκιμάζαμε στην Φιλανδία τον Αύγουστο, με κάποιες όμως διαφορές. Το υψηλό υψόμετρο είναι μία από τις προκλήσεις του FIA WRC που πρέπει να ανταποκριθούμε, ειδικά στο Μεξικό που οι ειδικές του βρίσκονται σε υψόμετρο 2.500 m από την επιφάνεια της θάλασσας. Όπως είναι λογικό, η απόδοση του αυτοκινήτου θα επηρεαστεί, οπότε πρέπει να κάνουμε δοκιμές σε παρόμοιες συνθήκες για να δούμε πως θα συμπεριφερθεί ο κινητήρας και τι αντίκτυπο θα έχει στην ισχύ του. Ακόμα, είχαμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις δοκιμές σε χωμάτινες συνθήκες, συμπληρώνοντας έτσι και πολλά χιλιόμετρα δοκιμών με το i20 WRC.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube