Rallye de France: O Ogier μπροστά και «ελέγχει»

Rallye de France: O Ogier μπροστά και «ελέγχει»

Ο Sebastien Ogier έχει περάσει επικεφαλής του Ράλι Γαλλίας και κατά δήλωσή του «ελέγχει» τη διαφορά του από τον Dani Sordo.

Η πολυαναμενόμενη μάχη του φετινού πρωταθλητή με τον προκάτοχό του, Sebastien Loeb, ως γνωστόν πήρε τέλος όταν ο Loeb τουμπάρισε και εγκατέλειψε στην πρώτη ειδική της ημέρας.

Η δυνατή βροχή το προηγούμενο βράδυ είχε κάνει την ειδική αυτή, Vigvnoble de Cleebourg, δύσκολη κι επικίνδυνη, με λιμνάζοντα νερά και λάσπες σε κάποιες κρίσιμες στροφές, που επέβαλλαν στους οδηγούς μια πιο προσεκτική προσέγγιση.

Ξεκινώντας 4ος, ο Loeb γλίστρησε σε μια δεξιά διαρκείας, στην αρχή της ειδικής, βγήκε και τουμπάρισε το Citroen DS3 μέσα σε ένα χαντάκι. Ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ο συνοδηγός του, Daniel Elena, βγήκαν σώοι, αλλά το ατύχημα έβαλε τέλος στις ελπίδες τους για ένα καλό αποτέλεσμα στο τελευταίο ράλι της καριέρας τους.

Ο Ogier, από την πλευρά του, έκανε ένα φοβερό χρόνο στη συγκεκριμένη ειδική, τερματίζοντας 14,5” μπροστά από τον team-mate του και επικεφαλής του αγώνα χθες το βράδυ, Jari-Matti Latvala. Στη συνέχεια ο νέος πρωταθλητής –που όλοι θεωρούσαν εκτός μάχης την Παρασκευή– έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στις δύο επόμενες ειδικές για να αυξήσει τη διαφορά του από τον δεύτερο στα 13,7”, στο τέλος του πρώτου σκέλους της ημέρας.

Ο Dani Sordo είναι τώρα ο πιο κοντινός από τους διώκτες του Ogier, αλλά αρχικά δεν μπορούσε να κάνει πολλά αφού ξεκινούσε πρώτος τις ειδικές, καθαρίζοντας το δρόμο από τα λιμνάζοντα νερά.

Στην πρώτη ειδική όμως μετά την πρωινή ανασυγκρότηση, ο Ισπανός κέρδισε σχεδόν 4” από τον Γάλλο, μειώνοντας τη διαφορά στα 10”. «Οι συνθήκες είναι ακόμα χειρότερες τώρα», είπε. «Έχω όμως μια καλή μάχη με τον Latvala. Για τον Ogier θα δούμε...»

Ο Ogier πάντως φάνηκε ήρεμος: «Δεν πίεσα. Αυτή θα είναι τώρα η στρατηγική μου. Όλα είναι ΟΚ».

Ο Latvala, που βρίσκεται πλέον 13,7” πίσω από τον Sordo, δήλωσε ικανοποιημένος με τη θέση του: «Δεν είμαι καλός στη λάσπη. Δεν μου αρέσει και δεν μπορώ να πιέσω σε αυτές τις συνθήκες. Είναι ξεκάθαρο ότι πάω για το τρίτο σκαλί του βάθρου».

Τέταρτος είναι ο Thierry Neuville, παρά μια μικροέξοδο στη 18η ειδική. Αντίθετα, ο Mads Ostberg βγήκε στην ίδια ειδική και έχασε πολύ χρόνο μέχρι να τον σπρώξουν οι θεατές, με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις από τους Mikko Hirvonen και Andreas Mikkelsen.

Στην κατηγορία WRC2 εξακολουθεί να κυριαρχεί ο Robert Kubica (Citroen DS3 RRC) και άνευ απροόπτου θα πάρει από τον Abdulaziz Al Kuwari το κεφάλι στην αντίστοιχη  βαθμολογία.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.18:                      
Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές 
 1.  Sebastien Ogier     Volkswagen    2h44m38.7s
 2.  Dani Sordo          Citroen           +10.0s
 3.  Jari-Matti Latvala  Volkswagen        +23.7s
 4.  Thierry Neuville    M-Sport Ford    +1m17.9s
 5.  Evegeny Novikov     M-Sport Ford    +3m02.3s
 6.  Mikko Hirvonen      M-Sport Ford    +3m31.1s
 7.  Andreas Mikkelsen   Citroen         +3m59.5s
 8.  Mads Ostberg        Volkswagen      +4m29.1s
 9.  Robert Kubica       PH Citroen      +9m18.9s

10. Romain Dumas        Dumas M-Sport  +11m30.2s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube