Rallye de France: Ο Neuville περνά στην πρώτη θέση [video]

Rallye de France: Ο Neuville περνά στην πρώτη θέση [video]

Ο Thierry Neuville είναι επικεφαλής του Ράλι Γαλλίας στο τέλος της πρώτης ημέρας, επισκιάζοντας το κύκνειο άσμα του Loeb και τον φρέσκο τίτλο του Ogier.

Η ομάδα του Βέλγου, η M-Sport Ford, ήταν η μόνη που βάσισε το στήσιμο του αυτοκινήτου και την επιλογή ελαστικών στην παραδοχή ότι το δεύτερο σκέλος του αγώνα θα ήταν εντελώς στεγνό, ενώ όλες οι άλλες έκαναν συμβιβασμούς περιμένοντας κάποιες βροχές.

Όμως, καθώς ο καιρός βελτιώθηκε αισθητά και οι δρόμοι είχαν ελάχιστη υγρασία, ο Neuville πήρε και τις τρεις ειδικές διαδρομές του σκέλους.

Η νίκη του στην ειδική Vosges των 34 km ήταν που έκανε τη διαφορά: Πριν από αυτήν, οι τέσσερις πρώτοι ήταν όλοι μέσα σε μόλις 4,1”. Στο τέλος της, ο Neuville ήταν μπροστά με μια διαφορά 9,8”.

Ο μέχρι τότε επικεφαλής Loeb έπεσε στην 4η θέση μετά από αυτή την ειδική, με τον team-mate του στη Citroen, Dani Sordo, να ανεβαίνει 2ος και τον Jari-Matti Latvala (VW) ανάμεσά τους. Οι τρεις αυτοί είναι όλοι μέσα σε 2,4”.

Ο πρωταθλητής Ogier παραμένει σε μια απρόσωπη 5η θέση. Παραδέχτηκε ότι δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό μετά τα πανηγύρια για την κατάκτηση του τίτλου χθες το βράδυ. Η προσπάθειά του να ανέβει, σήμερα το απόγευμα, εμποδίστηκε από λανθασμένη επιλογή ελαστικών και είναι τώρα 28” πίσω από τον πρώτο.

Ο team-mate του Neuville, Evgeny Novikov, ευνοήθηκε και αυτός από την καλή στρατηγική ελαστικών για να βρεθεί σε μια ασφαλή 6η θέση, μπροστά από τους Andreas Mikkelsen, Mikko Hirvonen και Mads Ostberg.

Η γενική κατάταξη μετά την Ε.Δ.7:

Θέση  Οδηγός              Ομάδα        Χρόνος/Διαφορές
 1.  Thierry Neuville    M-Sport Ford  1h08m56.5s
 2.  Dani Sordo          Citroen            +9.8s
 3.  Jari-Matti Latvala  VW                +11.8s
 4.  Sebastien Loeb      Citroen           +12.2s
 5.  Sebastien Ogier     VW                +28.7s
 6.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford    +1m03.6s
 7.  Andreas Mikkelsen   VW              +1m26.4s
 8.  Mikko Hirvonen      Citroen         +1m33.5s
 9.  Mads Ostberg        M-Sport Ford    +1m37.5s
10.  Martin Prokop       Czech Ford      +2m36.3s

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube