Ράλι Σουηδίας: Όλοι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από το Μόντε και ο Ogier σε μια ακόμη νίκη [video]

Ράλι Σουηδίας: Όλοι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο από το Μόντε και ο Ogier σε μια ακόμη νίκη [video]

Αντίστροφη μέτρηση για τον πιο... παγωμένο αγώνα της σεζόν.

Αντίστροφη μέτρηση για έναν από τους πλέον θεαματικούς αλλά και δύσκολους αγώνες της σεζόν.

Το πόντιουμ στη Σουηδία παραδοσιακά ανήκε στους Σκανδιναβούς οδηγούς με την εξαίρεση στον κανόνα να οριοθετείται από τους Ozier και Loeb που μετρούν τρείς και μια νίκες αντίστοιχα.
Κατά τα λοιπά οι ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα (φουλ χιόνι/πάγος) εγγυώνται το θέαμα αλλά και τα… απρόοπτα με το αποτέλεσμα να κρίνεται στη λεπτομέρεια και την τύχη να μην είναι παράγοντας που μπορείς να αγνοήσεις.

Ο Ogier ξεκινά τον αγώνα με τον αέρα του νικητή στο Μόντε, κάτι που του δίνει ένα επί πλέον πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους, όχι τόσο σε ουσιαστικό επίπεδο όσο σε αυτό του ηθικού.
Στο πλευρό του θα έχει τους  Elfyn Evans και Teemu Suninen, με τον πρώτο να μην «βολεύεται» και πολύ στις χιονισμένες επιφάνειες και τον δεύτερο να έχει αποδείξει ότι είναι και ταχύς και σταθερός και ικανός για ένα καλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Από την άλλη, οι «Τογιοταίοι» εμφανίζονται σαν οι βασικοί διεκδικητές της νίκης.
Το «1-2» στο Μόντε σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση του Tanak  που έδειξε να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο νέο του αυτοκίνητο δίνει ελπίδες στον Makinen να πανηγυρίσει. Άλλωστε ο Latvala  μετρά 4 νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα και ο Lappi έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει ειδικές στη Σουηδία και να κάνει μια καλή επίδοση σε επίπεδο γενικής.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα. Στη Hyundai θέλουν να ξεχάσουν το Μόντε που κάτι με τα λάθη των Neuville και Sordo και κάτι με την αστοχία στο αυτοκίνητο του Mikkelsen τους άφησε εκτός νυμφώνος και με την προσδοκία για κάτι καλύτερο στη Σουηδία.  Αυτή τη φορά τη θέση του Sordo θα πάρει ο  Hayden Paddon και όλοι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Θεωρητικά αυτός και ο Mikkelsen (λόγω εντοπιότητας) συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό.

Στο στρατόπεδο της Citroen τέλος, ο προβληματισμός περισσεύει.  Η 4η θέση του Kris Meeke στο Μόντε, ήταν κάτι σαν τον καφέ της παρηγοριάς με τα C3 να μην αποδεικνύονται και τόσο ανταγωνιστικά. Στη Σουηδία, η ομάδα θα εμφανιστεί με τρία αυτοκίνητα με τον  Mads Ostberg να πλαισιώνει Kris Meeke και Craig Breen. Ο Νορβηγός αναμένεται να είναι η αιχμή του δόρατος των Γάλλων  για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Κατά τα λοιπά το επίκεντρο του αγώνα θα είναι η πόλη του Torsby όπου και το σέρβις πάρκ. Είναι μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία. Η διαδρομή του αγώνα δεν έχει και μεγάλες διαφοροποιήσεις από πέρυσι με μόνη εξαίρεση την ειδική Knon που φέτος δν θα υπάρχει. Είναι μια από τις πλέον γρήγορες, αφού εκεί πέρυσι η μωτ των WRC αυτοκινήτων ξεπέρασε τα 125 km/h.

Τέλος να σημειώσουμε ότι στο ιστορικό σκέλος του αγώνα θα πάρει μέρος και ο Petter Solberg, στο μπάκετ ενός  Ford Escort MKII.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube