Ράλι Monte Carlo: O Ogier μπροστά, ο Kubica εκτός αγώνα μετά την Ε.Δ.9

Ράλι Monte Carlo: O Ogier μπροστά, ο Kubica εκτός αγώνα μετά την Ε.Δ.9

Η επίθεση του Sebastien Ogier τον έφερε επικεφαλής αφού ο Bryan Bouffier έχασε χρόνο από έξοδο, ενώ ο Robert Kubica βγήκε από το δρόμο κι εγκατέλειψε.

Παρά τον πολύ χρόνο που έχασε στην αρχή του αγώνα, ο Ogier (VW Polo) πέτυχε τελικά το στόχο του: Μπήκε επικεφαλής της κατάταξης στο δεύτερο πέρασμα της ειδικής διαδρομής Vitrolles-Faye. O Bouffier (Ford Fiesta) παρέδωσε τα σκήπτρα στον αντίπαλό του αφού βγήκε από το δρόμο στα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής και βρέθηκε σε ένα λασπωμένο χωράφι από το οποίο έπρεπε να τον βγάλουν οι θεατές. Ο Ogier ήταν 35,8” πίσω στην εκκίνηση της Ε.Δ.9, αλλά μπήκε στην Ε.Δ.10 όντας 11,2” μπροστά.

Ο αγώνας του Robert Kubica πήρε τέλος στο 33ο χιλιόμετρο της Ε.Δ.9. Το Ford Fiesta του Πολωνού βγήκε κι έπεσε σε χαντάκι, όπου και έμεινε. «Είδα ένα αυτοκίνητο στο χαντάκι», είπε ο Kris Meeke που ξεκινούσε αμέσως μετά. «Ήταν μόλις μετά από ένα σημείο φρεναρίσματος σε γυαλιστερή άσφαλτο. Κατάλαβα ότι ήταν ένας από τους επικεφαλής, οπότε έκοψα».

Η επίθεση του Jari-Matti Latvala ανακόπηκε για μια ακόμη φορά. Ο Φιλανδός αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει λάστιχο στο VW Polo του, πέφτοντας έτσι από την 6η στην 8η θέση. Ο νεοφώτιστος στο WRC, Elfyn Evans (Ford Fiesta), έχει ανέβει στην 5η θέση μετά από έναν ακόμη καλό χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube