Ράλι Monte Carlo: O Bouffier προηγείται (και) ελέω ελαστικών

Ράλι Monte Carlo: O Bouffier προηγείται (και) ελέω ελαστικών

Αποκάλυψη της ημέρας ο Kubica - Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Neuville


O Bryan Bouffier στην πρώτη του με Ford Fiesta WRC έκανε τη μαντεψιά με τα λάστιχα στην 3η ειδική του αγώνα, έβαλε χειμερινά, περασε με διαφορά μπροστά και έμεινε εκεί ως το τέλος της πρώτης ημέρας.
Ωστόσο τις εντυπώσεις κέρδισε ο Kubica, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση επίσης με το Ford Fiesta WRC, πήρε τις δύο πρώτες ειδικές, βρέθηκε να οδηγεί αγώνα.


Στη συνέχεια έχασε χρόνο στην χιονισμένη 3η ε.δ. λόγω ελαστικών, αλλά το απόγευμα "πυροβόλησε" και βρέθηκε στο τέλος της μέρας στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον επίσης εξαιρετικό Kris Meeke, που εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του με την Citroen. Ο Meeke είναι 38" πίσω από τον Bouffier και μόλις 1" εμπρός από τον Kubica, που αν συνεχίσει έτσι μπορεί να ελπίζει και σε βάθρο.



Παρακινδυνευμένη πρόβλεψη σε κάθε περίπτωση, πρώτον γιατί μιλάμε για το Monte Carlo και δεύτερον γιατί τα φαβορί που σήμερα την πάτησαν λόγω χιονιού άρχισαν ήδη να... αποκαθιστούν την τάξη και αύριο δεν θα μέινουν με σταυρωμένα χέρια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ogier, που το πρωί έκανε λάθος επιλογή ελαστικών στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές, με αποτέλεσμα να βρεθεί μέχρι και 7ος, 1 λεπτό και 22 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές πήγε "αέρα" και ανέβηκε τέταρτος, 47" πίσω από τον Bouffier.



Πίσω από τον Ogier, ακολουθεί ο Mads Ostberg, ο οποίος στην πρώτη του με τα εργοστασιακά χρώματα της Citroen δεν απέφυγε τα λάθη το πρωί, έχοντας κάνει και αυτός λάθος επιλογή ελαστικών, ακολουθούμενος από τους Elfyn Evans, Jari Matti Latvala και Miko Hirvonen. Σε ό,τι αφορά στον Latvala υπέφερε και αυτός από λάθος επιλογή ελαστικών που τα συνδύασε με λάθη προσωπικά και στις ρυθμίσεις του Polo. Ανέκαμψε λίγο πριν το τέλος της ημέρας κερδίζοντας και μια ειδική.
Ο Hirvonen, πάρα το ότι επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια της M-Sport, δείχνει εκτός τόπου και παλεύει να κρατηθεί απλώς στη δεκάδα.


Η μεγάλη απογοήτευση όμως ήρθε από τη Hyundai, για την οποία το Monte Carlo τελείωσε πριν καν αρχίσει. Την αρχή έκανε ο Neuville, ο οποίος στο 7ο χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής κατέστρεψε μετά από έξοδο το i20 WRC.
Σαν να μην έφτανε αυτό ο Dani Sordo είδε το δικό του αυτοκίνητο να μένει από μπαταρία στην απλή ανάμεσα στην 4η και 5η ε.δ. και ενώ ήταν στην 3η θέση της γενικής κατάταξης. Με δεδομένο το γεγονός ότι στο Monte δεν υπάρχει Rally2, η Hyundai... ετοιμάζει αποσκευές για Σουηδία.

Η αυριανή ημέρα έχει μία επαναλαμβανόμενη ειδική και τρεις ακόμα διαφορετικές, αλλά και συγκλονιστικές μάχες με τους πρωτοπόρους να θέλουν να κρατήσουν τις θέσεις τους και τα φαβορί να θέλουν να τους τις κλέψουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube