Ράλι Monte Carlo: Έκπληξη από Kubica, καταστροφή για Hyundai

Ράλι Monte Carlo: Έκπληξη από Kubica, καταστροφή για Hyundai

Ο Πολωνός κέρδισε τις δύο πρώτες ε.δ., αλλά μετά την 3η ε.δ. προηγείται ο Bouffier - Εξόδος με το "καλημέρα" και εγκατάλειψη για τον Neuville.

Με εκπλήξεις ξεκίνησε το Monte Carlo, ευχάριστες για κάποιους και για κάποιους άλλους δυσάρεστες.
Ο Kubica "πυροβόλησε" με το καλημέρα και κέρδισε τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της ημέρας, την ώρα που η ομάδα της Hyundai είχε το χειρότερο ξεκίνημα που μπορούσε να έχει.
 
Ο Neuville, στην πρώτη κιόλας ειδική του αγώνα, έχασε τον έλεγχο του i20 WRC με αποτέλεσμα να έχει μια άσχημη έξοδο που τον έθεσε εκτός αγώνα. Το γεγονός ότι στο πρώτο split της ειδικής ήταν γρηγορότερος κατά 4,5 δευτερόλεπτα από τον Ogier δεν εξαργυρώθηκε και μάλιστα είχε τη χειρότερη κατάληξη.
Ο Βέλγος δήλωσε ότι "σε μια δεξιά στροφή μπήκα πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να χάσω το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο γύρισε στη συνέχεια και χτύπησε στο πίσω μέρος. Αυτό ήταν..." 

 
Την ίδια στιγμή, ο Alain Penasse, team manager της Hyundai δήλωσε ότι "είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Είχαμε συμφωνήσει να πάμε επιφυλακτικά στην πρώτη ειδική διότι ξέραμε ότι οι συνθήκες στο δρόμο θα ήταν δύσκολες. Ο Neuville ήταν μέχρι να βγει από το δρόμο κατά 4,5'' πιο γρήγορος από τον Ogier αλλά αυτά δεν λέει και τίποτα τώρα πια. Νομίζω ότι ο Thierry πήγε λίγο πιο γρήγορα από όσο έπρεπε και όσο επέτρεπαν οι συνθήκες στο δρόμο εκείνη τη στιγμή".
 
Χρόνο στην πρώτη ειδική έχασε και ο Ogier, όταν στην πρώτη κιόλας στροφή χτύπησε το Polo σε έναν τοίχο, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να μην μπορεί να συνεχίσει.
 
 
Στην πρώτη ειδική πιο γρήγορα από όλους πήγε ο Kubica κερδίζοντας τους Bouffier και Ogier που ήταν αντίστοιχα δεύτερος και τρίτος.
Στη δεύτερη ειδική ο Πολωνός κέρδισε και πάλι ακολουθούμενος από τους Latvala, Meeke, Sordo και Ogier, αλλά στην τρίτη ειδική της ημέρας, ο Bouffier ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά και σε συνδυασμό με το ότι ο Kubica με τον Ogier έκαναν τον 8ο και 9ο χρόνο αντίστοιχα, βρέθηκε να προηγείται αυτός στην προσωρινή γενική κατάταξη εμπρός από τους Evans και Sordo. 
O Kubica μετά και την 3η ε.δ. έχει πέσει στην 4η θέση και ο Ogier στην 7η. 
Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με τρεις ακόμη ειδικές που στην ουσία είναι η επανάληψη των τριών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube