Ράλι Κορσικής: Τυπική διαδικασία για τον Ogier

Ράλι Κορσικής: Τυπική διαδικασία για τον Ogier

Οδηγώντας συνετά, χωρίς ρίσκο, ο Ogier σφράγισε τη νίκη του στην Κορσική.

Ο Sebastien Ogier με το Ford Fiesta WRC και τον Julien Ingrassia πήραν τη νίκη στον Γύρο της Κορσικής, την 3η σε τρεις αγώνες φέτος.

Ο Γάλλος οδήγησε συνετά, «πουλώντας» το ένα τρίτο από το προβάδισμά του στον Tanak στην ΕΔ των 55,17 km Vero-Sarrola-Carcopino. Παρόλα αυτά έφτασε στην Power Stage με προβάδισμα 31”. Ο Tanak ο οποίος ξεκίνησε τη μέρα ένα μόλις δέκατο μπροστά από τον Thierry Neuville, εδραιώθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου όταν κέρδισε την 11η ΕΔ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ράλι Κορσικής: Πρώτη μέρα

Ο Neuville συμπλήρωσε το πόντιουμ, μπροστά από τον Dani Sordo με το άλλο Hyundai i20 WRC, ο οποίος ανέβηκε μία θέση όταν ο Esapekka Lappi έχασε σχεδόν δύο λεπτά από κλατάρισμα, μετά από την επαφή με ένα κράσπεδο στην 11η ΕΔ. Ο Φιλανδός έχασε τρεις θέσεις, εκ των οποίων πήρε πίσω τη μία κάνοντας τον πρώτο χρόνο στην Power Stage. Ο Elfyn Evans ήταν μόλις 3,5” πίσω από τον Sordo στην 5η θέση, και ο Andreas Mikkelsen ολοκλήρωσε 7ος, πίσω από τον 6ο Lappi.

Στην WRC2 νικητής αναδείχθηκε ο Jan Kopecky, στην 8η θέση της Γενικής. Μπροστά από τον Kris Meeke, ο οποίος είχε βγει από το δρόμο το Σάββατο, όταν έφυγε ευθεία σε μια αριστερή στροφή με πολλά παραπάνω χιλιόμετρα από αυτά που θα του επέτρεπαν να στρίψει. Προφανώς από λάθος στις σημειώσεις όπως ακούστηκε και στο in car video. Έπεσε από τη 2η στην 10η θέση, αλλά κατάφερε να ανέβει ένα σκαλί. Τη 10άδα συμπλήρωσε ο Yoann Bonato, δεύτερος στην WRC2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ράλι Κορσικής: Δεύτερη μέρα

O Sebastien Loeb, ο οποίος είχε έξοδο στην 2η μόλις ΕΔ, έφυγε από την Κορσική με 4 βαθμούς, αφού πήρε τη δεύτερη θέση στην Power Stage, πίσω από τον Lappi, εμπρός από τους Ogier, Meeke και Tanak.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube