Ράλι Κορσικής: Ο Ogier προηγείται, ο Loeb εκτός [video]

Ράλι Κορσικής: Ο Ogier προηγείται, ο Loeb εκτός [video]

Δείτε το βίντεο από την έξοδο του Loeb στην δεύτερη ειδική.

Με το δεξί ξεκίνησε τον αγώνα ο Ogier κερδίζοντας τις δύο πρώτες ειδικές της ημέρας με τον Loeb να κάνει το δεύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική αλλά να βγαίνει από το δρόμνο στη δεύτερη. 

Ο Ogier στη μεγάλη ειδική των 49 χιλιομέτρων διαμαρτυρήθηκε ότι πολλές φορές βρέθηκε πολύ κοντά στο τετ-ε-κε, ενώ στις φουρκέτες αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα που είχε και στο Μόντε. 
 
Ο Loeb μετά την πρώτη ειδική μίλησε για πολύ χαλίκι στο δρόμο και τόνισε πως δεν ήξερε αν είχε το σωστό ρυθμό ή όχι, την ώρα που ο Tanak αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα όταν έπεσε μέσα σε στάσιμα νερά. Αργότερα όταν στέγνωσαν τα φρε΄να του και επανήλθαν στη σωστή θερμοκαρασία το πρόβλημα λύθηκε. 
Πρόβλημα ανέφερε και ο Meeke τόσο από τα νερά όσο και από τα χώματα από τις «μπούκες» των αυτοκινήτων που ξεκινούσαν πριν από αυτόν. 
 
Την ίδια στιγμή ο Mikkelsen είχε ένα τετ-α-κε στην πρώτη στροφή της πρώτης ειδικής και μετά αγωνιζόταν να βρει ρυθμό. 

Ωστόσο, στη δεύτερη ειδική ο Loeb βρέθηκε εκτός δρόμου με το C3 «παρκαρισμένο» κάπου ανάμεσα στους θεατές χάνοντας έτσι την ευκαιρία για μια διάκριση, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστο το πώς ακριβώς ο Γάλλος έχασε τον έλεγχο του C3.  
Στο βίντεο φαίνεται ο Γάλλος να μην στρίβει σε μια αριστερή στροφή και να πηγαίνει ευθεία, όχι όμως με πολλά χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο να καταλήγει σε ένα παρακείμενο χαντάκι. Παρά τις προσπάθειες των θεατών και του πληρώματος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ο Γάλλος ήταν άτυχος γιατί το χαντάκι ήταν πολύ βαθύ και δεν μπορούσαν να απεγκλωβίσουν το C3. Η έξοδος έγινε στα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής και σύμφωνα με το wrc.com μάλλον ο Loeb «έδειξε να πιάνεται στον ύπνο από κρύα λάστιχα». Είναι πολύ πιθανό όμως στην «μπούκα» που προηγήθηκε κάτι να έσπασε στο εμπρός σύστημα του C3 και να άφησε «ξεκρέμαστο» τον 9άκις. 

Μετά και τη δεύτερη ειδική πέντε πρώτοι είναι Ogier, Meeke, Neuville, Tanak και Evans. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube